Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE inspectează condiţiile de trai ale migranţilor minori din zonele de tranzit din Ungaria

consiliul europei

O delegaţie a Consiliului Europei (CoE) a sosit miercuri în Ungaria pentru a inspecta condiţiile de trai ale migranţilor cu vârsta între 14 şi 18 ani din zonele de tranzit create în apropierea graniţei sudice, lângă localităţile Roszke şi Tompa, relatează MTI. Coordonatorul delegaţiei, Claude Janizzi, preşedintele Comitetului Lanzarote al CoE, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că delegaţia sa a fost invitată de către guvernul ungar pentru a verifica măsurile de protecţie a copiilor din zonele de tranzit. Comitetul Lanzarote este responsabil cu monitorizarea punerii în aplicare a Convenţiei Lanzarote, care protejează drepturile copiilor şi are drept scop să prevină exploatarea şi abuzurile sexuale asupra acestora.

Claude Janizzi a menţionat în conferinţa de presă că, după ce s-a interesat în legătură cu eforturile guvernului de la Budapesta de a asigura protecţia migranţilor minori neînsoţiţi ajunşi în aceste centre, a primit asigurări că minorii cu vârsta între 14 şi 18 ani beneficiază de asistenţă legală şi sunt asistaţi permanent de lucrători sociali, primesc trei mese pe zi, au acces la asistenţă medicală, primesc îmbrăcăminte, educaţie şi îşi pot practica religia în libertate.

Pe parcursul celor trei zile ale vizitei în Ungaria, delegaţia condusă de Claude Janizzi are prevăzute întrevederi cu ombudsmanul ungar pentru drepturi fundamentale şi cu reprezentanţi ai Ministerului Resurselor Umane, ai Oficiului pentru imigraţie şi azil, ai Agenţiei ONU pentru refugiaţi şi ai unor organizaţii civile. În urma vizitei, Comitetul Lanzarote va elabora şi publica un raport în care îşi va expune concluziile, a explicat Janizzi, conform Agerpres.

Reprezentantul CoE a mai spus că, deşi comitetul pe care îl conduce recunoaşte eforturile depuse de Ungaria în ultimii ani, a primit informaţii că migranţii minori neînsoţiţi cu vârsta între 14 şi 18 ani sunt consideraţi adulţi şi trataţi în consecinţă. Prin urmare, e este preocupat că minorii aflaţi într-o situaţie precară ar putea cădea victime ale exploatării sexuale în zonele de tranzit. El a subliniat în context că măsurile de protecţie a copiilor trebuie întărite şi nu restrânse, adaugă MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.