Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mai fac membrii CNA: Unul dintre ei a sunat la un radio și a făcut dedicație o manea

CNA

Membrul CNA Valentin Jucan a făcut o dedicaţie la radioul Super FM din Predeal - deţinut de Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov, în prezent arestat pentru corupţie -, cerând difuzarea unei manele pentru "o doamnă fost ministru", pentru a verifica dacă postul difuzează programe în direct.

Valentin Jucan a mărturisit acest lucru în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în care Consiliul a analizat o solicitare a societăţii Canaris SRL de prelungire a licenţei audiovizuale a postului de radio Super FM din Predeal.

Valentin Jucan a spus că trece frecvent cu maşina prin Predeal şi de fiecare dată aude că Super FM difuzează manele.

"Eu, de fiecare dată când trec, aud manele. Am şi sunat şi am făcut o dedicaţie, o melodie cu «toate pozele»", a spus Valentin Jucan, făcând referire la melodia "Toate pozele cu tine" a cântăreţului de manele Nicolae Guţă. Jucan nu a precizat cu exactitate cui a dedicat melodia respectivă, precizând în timpul şedinţei CNA că dedicaţia a fost făcută "unei doamne fostă ministru".

În schimb, prezent la şedinţa de marţi, Ioan Emilian Moldovan, directorul de programe al Super FM Predeal, a spus că postul de radio difuzează "muzică populară, folclor şi melodii de petrecere". "Avem şi acest gen de melodii (manele, n.r.). Noi preferăm să le spunem muzică de petrecere", i-a spus Ioan Emilian Moldovan lui Valentin Jucan.

Întrebat de agenţia MEDIAFAX cine a fost doamna fost ministru căreia i-a dedicat melodia, Valentin Jucan a precizat: "Au fost multe doamne în funcţii de ministru".

El a mai spus  că, atunci când a făcut respectiva dedicaţie, "Consiliul suspecta că (la Super FM, n.r.) sunt emisiuni înregistrate, prezentate ca fiind în direct". "De aceea am sunat, pentru a verifica dacă 1. sunt în direct şi 2. dacă difuzează manele, ei susţinând că nu o fac, cu atât mai puţin sub forma de dedicaţii", a spus Jucan.

 

Pe de altă parte, CNA a decis, marţi, să nu prelungească licenţa audiovizuală a radioului Super FM din Predeal - deţinut de Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov, în prezent arestat pentru corupţie -, care va expira pe 16 decembrie, fapt care presupune că la acel moment postul trebuie să înceteze emisia.
În urma discuţiilor, "pentru" aprobarea prelungirii licenţei Super FM Predeal au votat doar cinci membri ai CNA (Florin Gabrea, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce "împotrivă" au votat Valentin Jucan, Lorand Turos şi Laura Georgescu.

O licenţă poate fi prelungită însă cu minim şase voturi "pentru". Astfel, licenţa nu a fost prelungită, fapt care presupune că în momentul expirării sale postul Super FM Predeal trebuie să îşi înceteze emisia, dacă până în acel moment CNA nu va reveni asupra deciziei luate marţi.

Societatea Canaris SRL mai deţine o licenţă audiovizuală pentru Super FM, în Braşov, şi două licenţe pentru televiziunile Mix TV din Braşov şi TVF din Făgăraş.

Asociatul unic al societăţii Canaris SRL este Aristotel Căncescu, potrivit informaţiilor publicate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

În şedinţa din 21 octombrie, Onelia Pescaru, reprezentantul societăţii Canaris, a anunţat că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, vrea să se retragă treptat din business-ul de media. În acest sens, Aristotel Căncescu a cedat deja televiziunea Mix 2 Braşov unor colaboratori ai săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.