Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mai fură oltenii: Nouă inși au dat iama-n echipamentele de irigații

sfin.ro
irigatii agricultura

Nouă bărbați au fost reținuți, iar ulterior arestați sau plasați sub control judiciar, după ce ar fi furat echipamente folosite la sistemele de irigații și din interiorul unori stații de pompare a apei din județul Dolj.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii au făcut zece percheziţii domiciliare, toate în comuna Amărăștii de Jos, sat Ocolna, în cadrul mai multor dosare penale.

Astfel, cinci percheziţii au fost făcute în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi distrugere.

În fapt, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 44 de ani, din localitate, sunt bănuiţi că în noaptea de 24 spre 25 februarie, aflându-se în extravilanul oraşului Dăbuleni, ar fi sustras mai multe bunuri aparţinând unei firme, folosite la reabilitarea canalelor de irigaţii, şi l-ar fi agresat fizic pe paznic, căruia i-ar fi furat telefonul mobil şi i-ar fi tăiat cauciucurile de la rulota în care se afla, scrie mediafax.ro.

Celelalte cinci percheziţii au fost făcute în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În acest caz, patru tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, din localitate, sunt bănuiţi că în perioada 13-23 februarie, intrând prin efracție în interiorul stațiilor de pompare a apei, din comuna Bârca, ar fi sustras mai multe componente electrice.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe mijloace de probă, cei nouă bărbați fiind conduși la audieri.

Astfel, în baza probatoriilor administrate, poliţiştii i-au reţinut pe cei 9, pentru 24 de ore.

Vineri, cele cinci persoane reținute sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere au fost prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar celelalte patru persoane reținute sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat au fost plasate sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.