Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce noutăți au procurorii despre Vladimir Plahotniuc (Ancheta)

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

La 14 iunie s-au împlinit trei ani de când fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a plecat din Republica Moldova.

A fugit imediat ce formațiunea sa a cedat guvernarea coaliției formate din Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor. De atunci, procurorii i-au înaintat învinuiri lui Plahotniuc în mai multe cauze penale, dar fostul politician așa și nu a ajuns să fie căutat de Interpol pentru arest și extrădare, transmite tv8.md.

De 8 luni de zile, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, nu au ajuns să examineze demersul depus de procurori pentru aplicarea arestului preventiv pe numele lui Vladimir Plahotniuc în dosarul numit generic „Metalferos”.

Examinarea se tergiversează din noiembrie 2021 din cauza avocatului lui Plahotniuc, care înaintează tot felul de cereri, iar acestea sunt transmise, după competență, Curții Supreme de Justiție.

9 cereri la CSJ pentru strămutarea dosarului

Am identificat pe site-ul CSJ zeci de încheieri care se referă la cererile avocatului Lucian Rogac de strămutare a dosarelor. Nouă dintre acestea vizează anume demersul procurorilor pentru arestul preventiv al lui Plahotniuc în dosarul Metalferos. Toate cererile apărătorului au fost respinse de CSJ. Ultima încheiere fiind emisă de instanța supremă pe 1 iunie curent.

Procurorii au cerut chiar și amendarea avocatului pentru tărăgănare intenționată a procesului, dar, deocamdată, lucrurile nu s-au mișcat din loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.