Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în 2024, an bisect: Care sunt superstițiile

Radu Pop
Playtech
29 februarie

Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în 2024, an bisect: Care sunt superstițiile

Anul 2024 este unul bisect, eveniment ce are loc o dată la 4 ani. Ziua de 29 februarie, care este în plus, aduce cu sine mai multe superstiții pe care orice om ar trebui să le știe.

Anul bisect reprezintă un fenomen temporal distinct în calendarul gregorian. Acesta survine o dată la patru ani și constă în adăugarea unei zile suplimentare în luna februarie, având un total de 29 de zile în loc de cele 28 obișnuite. Această ajustare este necesară pentru a sincroniza calendarul cu durata reală a unui an tropic, care este de aproximativ 365 de zile și 6 ore.

Ce nu ai voie să faci într-un an bisect

În anii bisecți, luna februarie devine o oportunitate suplimentară pentru a marca evenimente speciale și sărbători, iar tradițiile și superstițiile asociate acestui interval temporal variază în diverse culturi din întreaga lume.

Principalele credințe populare sugerează că într-un an bisect este de evitat să te căsătorești, deoarece există riscul unei despărțiri rapide. Totodată, se recomandă să nu divorțezi în această perioadă, pentru că se spune că, după o astfel de separare, cei implicați vor rămâne singuri mult timp.

De asemenea, nu se recomandă nicio modificare radicală anul acesta, vorbind despre sfera profesională, cât și la domiciliu sau chiar la schimbarea culorii părului. În același timp, există credințe populare legate de demararea unor proiecte noi care ar fi mai bine să fie amânate pentru anul următor. Acest aspect se referă la inițierea construcției unei case, începerea unei afaceri sau realizarea unor achiziții costisitoare. Se spune că toate acestea aduc ghinion în cursul anului bisect.

Conform unei vechi tradiții, pe 29 februarie, fetele aveau dreptul să-și ceară iubiții în căsătorie

Conform unei vechi tradiții, pe 29 februarie, fetele aveau dreptul să-și ceară iubiții în căsătorie, având astfel inițiativa în relație. Dacă bărbatul respingea propunerea, era obligat să ofere iubitei sale 12 perechi de mănuși. Motivul acestei practici mai neobișnuite era că fata ar fi purtat mănușile pe tot parcursul anului pentru a ascunde rușinea provocată de absența unui inel pe deget, având câte o pereche pentru fiecare lună a anului. În zilele noastre, această tradiție nu mai este în vigoare, iar tinerii preferă să facă cererile în căsătorie într-un mod mai spectaculos, indiferent de data din calendar, anunță romaniatv.net.

Bătrânii din mediul rural transmit generațiilor mai tinere o legendă tradițională care susține că la fiecare patru ani, în anii bisecți, culesul ciupercilor este interzis. În această perioadă toate ciupercile devin otrăvitoare, potrivit legendei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.