Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce nu au putut serviciile secrete, a reușit un blogger

jurnalist decapitat



Bloggerul Eliot Higgings a eliminat mai întâi toate elementele inutile din imaginile în care apărea un peisaj cu un teren arid, câteva dealuri şi, în planul îndepărtat, o câmpie. Cum islamiştii din gruparea Statul Islamic şi-au stabilit cartierul general în oraşul sirian Al-Raqa, el a pornit de la ipoteza că execuţia s-a produs în apropierea acestuia. 

Analizând umbra observată pe sol, bloggerul a reuşit să calculeze ora aproximativă când au fost filmate imaginile şi a folosit aceste date pentru a deduce direcţia în care era îndreptată camera video, estimând astfel că execuţia s-a produs în partea de sud a oraşului.

Pe baza acestor informaţii, care au restrâns aria cercetării, Eliot Higgings a mers mai departe şi a analizat dealurile apărute în imagini, comparându-le cu datele cartografice furnizate de Google Maps. Astfel a găsit o corespondenţă între aceste elemente şi în final a stabilit locul execuţiei lui Foley. Apoi a publicat pe site-ul bellingcat.com detaliile investigaţiei sale, sperând că ele vor ajuta la găsirea asasinilor.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.