Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce obligații fiscale au românii care obțin bani din activități de înfrumusețare sau întreținere corporală

declaratia unica ANAF

ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală.

Conform specialiștilor ANAF, aceste venituri reprezintă venituri impozabile și, potrivit Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activități independente. Cei care încasează aceste venituri datorează impozit pe venit și trebuie să plătească CAS și CASS. Plata impozitului se efectuează la bugetul de stat până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Persoanele fizice care intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală își pot desfășura activitatea în următoarele forme de organizare:

a) individual și independent, ca persoane fizice autorizate;

b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;

c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Persoanele fizice care intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală au obligația să solicite oficiului registrului comerțului de pe lângă tribunalul din județul în care își stabilesc sediul profesional, înregistrarea și autorizarea funcționării, înainte de începerea activității economice, ca persoană fizică autorizată, respectiv ca întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale.

Reprezentantul întreprinderii familiale are obligația să solicite înregistrarea în registrul comerțului și autorizarea funcționării înainte de începerea activității economice

Ghidul complet cu declarațiile care trebuie depuse, precum și impozitele care se aplică, poate fi consultat aici în format PDF.

Informații suplimentare privind modalitățile de efectuare a plăților se regăsesc în Broşura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Contribuabilii care au realizat venituri din servicii de înfrumusețare în anul 2023 pot consulta Broșura privind Declarația Unică (Formularul 212), publicată în aceeași secțiune (link aici).

Totodată, contribuabilii pot obține informații suplimentare accesând portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabilil – Contact-center, la numărul de telefon: 031.403.91.60 sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.