Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce tipuri de pomi fructiferi se pot planta în noiembrie. Sfaturile specialiștilor

zi de zi .ro
plantare arbusti

Am intrat în ultima lună de toamnă. Este momentul perfect pentru plantarea unor pomi fructiferi.

Dacă te numeri printre norocoșii care stau la curte, există câteva lucruri la care trebuie să fii cu băgare de seamă. Conform specialiștilor, primul lucru pe care ar trebui să-l facă este să-ți cureți grădina. Este extrem de important să scapi de frunzele căzute.

Experții susțin că toamna este anotimpul perfect pentru plantarea pomilor fructiferi, chiar dacă acest lucru poate fi făcut și primăvara sau vara.

Față de pomii care au fost plantați primăvara, cei din toamnă ar mai câștiga circa un an de viață. Pomii fructiferi care au fost plantați toamna pot avea de suferit doar dacă urmează o iarnă geroasă și fără zăpadă.

există o listă mică de sfaturi pe care ni le oferă specialiștii pentru această perioadă, pentru a ne putea bucura de o grădină sănătoasă și frumoasă! Primul lucru de pe această listă poate părea evident, însă multă lume ignoră: curățarea grădinii! Este foarte important să scăpăm de frunzele căzute, cât și de lăstarii uscați, din grădina noastră! Iar tot ce colectați din grădina voastră poate fi folosit, apoi, pentru a face compost!

Ce pomi fructiferi se plantează în luna noiembrie

Această perioadă din an este una perfectă pentru a planta unii pomi fructiferi în grădina noastră! Iar mai mult decât atât, nu doar pomii fructiferi sunt ideali pentru a fi plantați în această perioadă, ci și arbuștii! Dacă aveți oportunitatea, puteți pune în grădina voastră arbuști precum zmeura, sau coacăzul!

Iar atunci când vine vorba despre pomi fructiferi, nu uitați să aveți grijă și de curățarea acestora! Căpșunii, cât și merii și perii, trebuie curățați atent în această perioadă, pentru a rămâne cât mai sănătoși de-a lungul iernii. Cu toate acestea, evitați să curățați prunii, deoarece ei vor fi vulnerabili în sezonul rece!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.