Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce pot ascunde durerile lombare

Radu Pop
dr gramescu sanador

Cu 2 luni înainte de a se prezenta la consultație la SANADOR, Aurel începuse tratamente cu fizioterapie și infiltrații pentru durerile lombare intense de care suferea. Tratamentul îi fusese recomandat pentru discopatie lombară, cu care fusese inițial diagnosticat, dar durerea a devenit între timp tot mai intensă. De aceea, Aurel a decis să ceară și o a doua părere medicală, motiv pentru care a venit la o consultație de neurochirurgie la Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR.

La SANADOR, un aport important în diagnosticarea corectă și sigură a afecțiunilor îl are aparatura foarte performantă. Cu ajutorul celor mai noi echipamente avansate, medicul poate observa și cele mai fine leziuni din corp. Așa a fost și în cazul lui Aurel, căruia doctorul Grămescu i-a recomandat efectuarea unui RMN. „Cu rezultatul în mână, mi-a spus că situația este destul de gravă și că nu poate fi evitată operația. În caz contrar, exista riscul ca în câteva săptămâni să nu mai pot merge” povestește Aurel.

Tumorile vertebrale sunt afecțiuni grave care, în cazul în care nu sunt descoperite și tratate la timp, pot conduce la paralizie sau chiar la decesul pacienților. În cadrul sindromului de „coadă de cal”, se poate ajunge chiar și la pierderea completă a controlului sfincterelor. Tumora vertebrală infiltrativă, intruzivă în canalul spinal, cu compresiunea „cozii de cal” a fost diagnosticul primit de Aurel și a impus efectuarea intervenției chirurgicale cât mai urgent posibil.

La Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, se tratează întreaga patologie neurochirurgicală: cranio-cerebrală, vertebro-spinală, periferică, în condiții de maximă siguranță. Grație echipei medicale de excepție și a echipamentelor tehnice ultraperformante, se practică oricând este posibil intervenții neurochirurgicale minim invazive, care reduc riscurile neurologice, precum și rata infecțiilor perioperatorii. Totodată, pacienții au parte de o recuperare mult mai rapidă. „Totul a decurs foarte bine, iar 3 zile mai târziu am plecat acasă, pe picioarele mele”, povestește Aurel.

Echipa condusă de Dr. Ovidiu Grămescu a realizat cu succes, în cazul lui Aurel, ablația tumorală cu decompresiunea „cozii de cal”. „Am ales să fac această intervenție la Spitalul SANADOR datorită condițiilor de aici și deoarece am vrut să fiu cât mai liniștit. Și sunt bucuros de alegerea făcută!”, transmite pacientul.

Dr. Ovidiu Grămescu realizează o serie întreagă de intervenții de mare finețe pentru afecțiuni cronice spinale, hernie de disc, stenoză de canal vertebral prin abord minim invaziv. Operează tumori cerebrale infra- și supratentoriale, traumatisme cerebrale cu drenaj ventriculo-peritoneal. În patologia nervilor periferici, realizează intervenții pentru sindromul de tunel carpian, sindromul de canal ulnar, compresiunea nervului peronier etc. Dr. Ovidiu Grămescu operează la Spitalul Clinic SANADOR, cu ajutorul celor mai avansate tehnologii și echipamente medicale – microscopul operator Zass Kinevo 900, sistemul de neuronavigație Medtronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.