Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce presupune îngrijirea avansată a nou-născutului?

Radu Pop

Neonatologia este o specialitate medicală și de terapie intensivă care se ocupă cu îngrijirea în maternitate a nou-născuților sănătoși și a prematurilor din prima zi de tranziție de la viața intrauterină la cea extrauterină, până la externarea în siguranță a bebelușului. Îngrijirea nou-născuților cu risc și patologie specifică primelor 28 de zile de viață intră tot în sfera neonatologiei.

Neonatologia și terapia intensivă neonatală asigură managementul terapeutic pentru diversele afecțiuni cu care se pot confrunta nou-născuții, în special cei născuți prematur: probleme respiratorii, infecții, patologie hematologică, boli neurologice, patologie cardiovasculară, patologie digestivă, malformații congenitale.

Aparatura dintr-o terapie intensivă neonatală performantă trebuie să includă:

  • incubatoare și mese radiante, care asigură echilibrul termic al noilor născuți;
  • ventilatoare neonatale, care asigură moduri invazive sau non-invazive clasice sau cu frecvență înaltă, pentru susținerea respirației;
  • pompe de transfuzie, în vederea asigurării echilibrului hemodinamic al bebelușilor și pentru asigurarea corecțiilor metabolice în cazul celor care nu se pot alimenta;
  • monitoare cardiorespiratorii – aparate extrem de importante în urmărirea stării de sănătate a nou-născutului și a răspunsului favorabil la gesturile medicale practicate;
  • lămpi pentru fototerapie.

Îngrijirile medicale acordate nou-născutului se desfășoară pe mai multe niveluri de intensitate, în funcție de severitatea cazurilor. Tocmai din acest motiv, maternitatea trebuie să dispună de o secție de terapie intensivă neonatală performantă, dotată cu aparatură de ultimă generație și cu personal medical foarte bine pregătit și cu experiență bogată.

La Spitalul Clinic SANADOR, Maternitatea SANADOR pune la dispoziția viitoarelor mămici o secție de neonatologie modernă și complexă, cu terapie intensivă neonatală, rezerve cu sistem de rooming-in pentru nou-născuți, medici neonatologi cu experiență vastă în activitatea de terapie intensivă neonatală, linii de gardă permanentă și personal medical cu nivel ridicat de compentență pentru nou-născuții la termen și/sau prematuri.

În cadrul Maternității SANADOR funcționează o secție de terapie intensivă nou-născuți extrem de bine dotată, cu aparatură de ultimă generație pentru îngrijiri neonatale performante și medicație specifică, pregătită pentru orice situație în care nou-născuții au nevoie de îngrijiri medicale avansate și salvatoare de viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.