Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce reforme propune Eduard Hellvig în SRI

Eduard-Hellvig

Șeful SRI, Eduard Hellvig, declară într-un interviu pentru EVZ că își dorește o schimbare legisltativă, astfel încât un director de Serviciu de Informații să aibă mandatul limitat la maxim 10 ani, pentru că „prea multă putere poate dăuna democrației”.

„Am renunţat la politică atunci când am luat decizia să accept funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, iar intenţia mea este să nu mai ocup nicio altă funcţie într-o instituţie publică din România. Cred că ar trebui stipulat în legislaţie, ca directorul unei asemenea structuri de informaţii să nu mai ocupe nicio funcţie publică în România timp de cinci ani după încheierea mandatului. Mai cred că, în noua legislaţie, ar trebui ca mandatul unui astfel de director să fie limitat, de exemplu la 10 ani. Pentru că prea multă putere, întinsă pe foarte mulţi ani, poate dăuna democraţiei,” susține directorul SRI.

Vorbind despre lucrurile care pot fi îmbunătățite în sistem, Hellvig declară că SRI mai are de lucrat la transparența instituțională.

„ Mai avem de lucru în ceea ce priveşte transparenţa instituţională, mai avem până atingem maximul de eficienţă în ceea ce priveşte gestionarea resurselor financiare şi umane. Nu ne permitem însă să greşim în chestiuni esenţiale legate de activitatea de informaţii. Iar asta se vede în nivelul albastru precaut al sistemului naţional de alertă teroristă, se vede în cele 100 de parteneriate active pe care SRI le are în spaţiul euro-atlantic, se vede în poziţionarea corectă a României din punct de vedere geopolitic, în urma informărilor pe care decidenţii le primesc de la SRI,” a declarat Eduard Hellvig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.