Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce reguli trebuie să respecți ca să poți merge cu o trotinetă electrică în București

examinat.ro
trotineta electrica

Primăria Capitalei supune dezbaterii publice noul regulament privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice. Bucureștenii care le folosesc, dar și operatorii de flote de trotinete pot veni cu propuneri până pe 22 septembrie.

Trotinetele sau bicicletele electrice pot fi conduse pe drumurile publice doar de persoane de peste 14 ani care trebuie să aibă asupra lor un act de identitate. Copiii sub această vârstă, care se deplasează pe carosabil, trebuie să poarte și cască de protecție. Circulația propriu-zisă va fi permisă doar pe pistele de biciclete, iar acolo unde acestea nu există, doar pe drumurile unde viteza maximă admisă pentru mașini e de 50 de kilometri pe oră.

Regulamentul interzice circulația pe trotuare fără piste, pe aleile parcurilor și grădinilor publice, în zonele pietonale sau pe străzile pietruite și nereabilitate. Este interzisă conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, dar și folosirea trotinetelor fără semnale luminoase sau sisteme de frânare funcționale. Utilizatorii nu au voie, de asemenea, să vorbească la telefon sau să asculte muzică în căști în timpul deplasării.

Regulamentul impune și noi precizări privind staționarea sau parcarea trotinetelor. Cei care își lasă astfel trotinetele în locuri interzise riscă amenzi și operatorii care le închiriază riscă să plătească între 200 și 400 de lei amendă pentru fiecare trotinetă abandonată la voia întâmplării și neridicată în termen de trei ore de la sesizarea primită în acest sens de la autorități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.