Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a discutat la summit-ul de la Bruxelles

CEfebruarie

Discuțiile pe marginea reformelor propuse de Marea Britanie pentru rămânerea în Uniunea Europeană au continuat în cursul nopții de joi spre vineri, 18 - 19 februarie. Președintele Consiliului European Donald Tusk a precizat că s-au înregistrat unele progrese după prima zi a summit-ului de la Bruxelles, dar mai sunt lucruri de făcut.

El a avut o serie de discuții cu David Cameron și alți lideri, însă se pare că există mai multe puncte de vedere diferite decât se aștepta, potrivit BBC.

Surse citate de jurnaliștii britanici precizează că Tusk și Cameron au discutat până la ora 04.30 și se vor reîntâlni astăzi să discute de la ora 09.00.

Premierul britanic a declarat ieri, la începutul summit-ului, că se va lupta pentru Marea Britanie și dacă nu va fi o înțelegere avantajoasă nu o va accepta.

Astăzi de la ora 10.00 discuțiile vor continua, iar dacă Cameron obține o înțelegere se întoarce în Marea Britanie pentru a convoca o reuniune de urgență a Cabinetului pentru a obține acordul.

Liderii din Uniunea Europeană doresc să ajungă la un acord pentru a menține Marea Britanie în interiorul blocului chiar dacă un acord va fi dificil pentru multe țări, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, citată de Reuters.

Pe data de 17 martie se va organiza următorul summit UE, când Cameron va avea o a doua șansă să obțină o înțelegere.

Cel mai probabil pe data de 23 iunie se va organiza referendumul în Marea Britanie în care cetățenii britanicii vor spune dacă vor sau nu să rămână în UE.

Sursa foto: BBC

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.