Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat cu cererea premierului de prelungire a vacanţei de vară: S-a decis data de la care va începe şcoala

CNMR
copii scoala elevi

Luni s-a decis data de la care va începe şcoala după ce Viorica Dăncilă i-a cerut săptămâna trecută fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu să prelungească vacanţa de vară a elevilor până pe 16 septembrie, potrivit adevărul.ro.

Astfel, luni, Comisia de Dialog Social (CDS) din Ministerul Educaţiei a propus ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă de la data de 9 septembrie, în ciuda insistenţelor premierului. Propunerea CDS urmează să fie înaintată noului ministru interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Decizia finală se află însă la acesta din urmă, care poate modifica data prin ordin de ministru sau poate să lase structura anului şcolar aşa cum a fost stabilită.

Citește și: Polițistul care l-a convins pe Dincă să vorbească a lucrat la Criminalistică! De unde se cunoaște cu monstrul din Caracal

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Iulian Cristache, a dezvăluit că discuţiile din şedinţa CDS au fost tensionate.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi declarații! Luiza ar fi acceptat să facă sex cu el în schimbul unei sume de bani

„Pentru prima dată, de când sunt preşedintele federaţiei, s-a încercat să ni se bage pumnul în gură... de catre reprezentantul Ministerului Muncii. O doamnă, care văzând opozitia societatii civile, a atras atentia SdS, domnului Gigel Paraschiv, că noi avem statut de invitaţi si nu membrii comisiei. Adică, beneficiarii primari si secundari trebuie să pună batista pe tambal. (...) Toţi, dar absolut TOŢI... nu am fost de acord cu modificarea structurii anului scolar. Acum... aşteptăm decizia politică”, a precizat Cristache.

Citește și: Mama Luizei, apel către autorități:Vreau să fiu și eu contactată, să știm și noi ce se întâmplă

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut miercurea trecută fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu să prelungească vacanţa de vară a elevilor cu o săptămână, de pe 9 septembrie până pe 16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.