Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat cu dezbaterile la ordonanţa privind interceptările: Decizia Comisiei juridice

lumeajustitiei.ro
Raluca Pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a venit, marţi, la Comisia juridică a Senatului pentru a susţine OUG privind interceptările, însă discuţiile pe această temă au fost amânate pentru săptămâna viitoare din lipsă de cvorum.

"Trebuia acum să susţin această ordonanţă 6/2016, faimoasa ordonanţă privind interceptările în Comisia juridică din Senat. Din cauza unor chestiuni de agendă am căzut de acord, Comisia şi cu mine, că vom pune acest lucru pe agendă săptămâna viitoare. Nu este nimic altceva decât o chestiune de timing şi de agendă. Eu nu doresc să comentez cu privire la ceea ce decid să facă senatorii. (...) Înainte de a veni la această comisie, am fost în Comisia pentru drepturile omului a Senatului, unde am prezentat ordonanţa şi am obţinut un aviz în unanimitate. Pur şi simplu este o chestiune, se întâmplă foarte multe lucruri şi pentru mine. Acum trebuia să fiu şi la o comisie în Camera Deputaţilor şi sper ca cineva să nu întrebe acolo 'cum vedeţi faptul că ministrul lipseşte' ", a declarat Prună jurnaliştilor.

Întrebată în legătură cu faptul că dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie s-a făcut luni cu sala aproape goală, Prună a răspuns că s-a prezentat la Cameră aşa cum ar fi făcut-o şi în faţa unei săli pline. "Eu sunt în slujbă publică, m-am prezentat exact aşa cum m-aş fi prezentat şi în faţa unei săli pline. Am o părere ca cetăţean, dar nu sunt aici ca să spun care e părerea mea de cetăţean. Ca ministru, m-am prezentat ieri în faţa unei săli care a fost aşa cum a fost, exact la fel cum m-aş fi prezentat în faţa unei săli pline", a arătat ministrul.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat că senatorii din acest for nu au fost prezenţi deoarece sunt la alte activităţi în comisii. "Cei mai mulţi dintre dumnealor înţeleg că sunt prinşi în alte activităţi la comisii. De regula, comisia noastră avea loc la ora 13,00, am mutat-o astăzi pentru ora 14,00, deşi nu este în obişnuinţa noastră, asta din cauza altor evenimente din Senat, probabil că sunt ocupaţi şi cu alte lucruri. Am solicitat grupurilor să trimită înlocuitori, sunt la ora asta deja prea puţini parlamentari aici ca să poată asigura cvorumul", a afirmat Boboc. El a adăugat că a fost o lipsă de comunicare cu Raluca Prună, pentru că nu a fost timpul necesar să o anunţe că în comisie nu este cvorum. Boboc a precizat că votul în privinţa ordonanţei va fi dat de comisie săptămâna viitoare pentru a primi punctele de vedere ale CSM şi ale altor instituţii interesate.

"A fost şi o lipsă de comunicare cu doamna ministru, care era deja în Parlament şi atunci nu e aşa o mare problemă. Am convenit că marţea viitoare ne vom întâlni la ora 13,00, dar trebuie să vă spun că, în legătură cu Ordonanţa 6, ea astăzi ar fi intrat doar într-o scurtă dezbatere, urmând a lua o decizie săptămâna viitoare, pentru că aşteptăm un punct de vedere şi de la CSM şi de la alte instituţii direct implicate în aplicarea ei. Nu le aveam pe toate şi nu am fi dat un răspuns oricum. (...) Pe calea asta vreau să-i mulţumesc doamnei ministru, nu mulţi miniştri vin la comisie să-şi susţină iniţiativele Guvernului pe care îl conduc şi poate că da, sigur fără să jignesc pe colegii mei, a fost o lipsă de respect", a menţionat Boboc.

Comisiile pentru drepturile omului şi pentru apărare ale Senatului au avizat favorabil ordonanţa privind interceptările, raportul de fond urmând să fie dat de Comisia juridică. Senatul este prima Cameră sesizată cu această ordonanţă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.