Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat cu generalul Surovikin după rebeliunea Wagner: Ultimele informații de la spionajul ucrainean

generalul Serghei Surovikin

Generalul de armată Serghei Surovikin, comandantul adjunct al forțelor ruse de invazie în Ucraina, a fost „înlăturat efectiv din poziție”, dar soarta lui rămâne nehotărâtă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (HUR), Andrii Yusov, pe 18 iulie.

Reprezentantul serviciilor de informații militare a comentat la televiziune că o „competiție între broaște râioase și vipere” a început în cercurile de vârf ale Rusiei după Rebeliunea Wagner, în timpul căreia Surovikin și-a pierdut poziția.

Cu toate acestea, soarta finală a lui Surovikin rămâne nehotărâtă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit lui Yusov, remanierea conducerii militare ruse joacă în mâinile Ucrainei și poate afecta negativ moralul și eficacitatea în luptă a trupelor ruse pe termen lung.

Generalul Surovikin, fost comandant de top în Ucraina până la înlocuirea sa cu șeful Statului Major Valery Gerasimov, nu a mai fost văzut în public de la rebeliunea fondatorului Wagner Yevgeny Prigojin împotriva Kremlinului din 23-24 iunie.

Mai multe rapoarte din mass-media susțin că generalul a fost arestat pentru că a fost de partea lui Prigojin în insurecție și este interogat de serviciile de securitate ruse.

Moscova nu a confirmat aceste afirmații. Deputatul Dumei de Stat Andrey Kartapolov a comentat doar că Surovikin se „odihnește” și „deocamdată indisponibil”.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, arestarea lui Surovikin ar provoca probabil tensiuni în rândul conducerii militare ruse din cauza popularității generalului în forțele armate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.