Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat în timpul celui mai mare EXERCIȚIU MILITAR din România, pe timpul nopții

armata romana exercitii

Un exerciţiu de asalt a unei baze militare s-a derulat, sâmbătă dimineaţă, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, în cadrul Swift Response 17-1, la care au participat aproape o mie de militari români şi americani.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, scenariul prevăzut pentru acest exerciţiu avea ca obiective înconjurarea, ocuparea, securizarea şi operaţionalizarea, de către trupele aliate române şi americane, a unei baze aeriene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mutare bombă! Cine va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

Exerciţiul a demarat la ora 04,00 şi a durat patru ore.

În cadrul Swift Response 17-1 (SR17-1), care este un exerciţiu de sprijin pentru exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017, au participat forţe şi mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas şi 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari şi tehnica aferentă, din Forţele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal şi tehnică aferentă, iar din Forţele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate şi sisteme de apărare antiaerienă Gepard.

Citește și: Dezvăluiri din interior! PSD pregătește un nou proiect bombă

În cadrul exerciţiului, vineri, la Baza aeriană din localitatea Luna, de lângă Câmpia Turzii, un număr de 9 avioane Hercules C130 au paraşutat, la ora 11,00, tehnică militară grea.

Avioanele, care proveneau de la Baza aeriană Papa din Ungaria, au transportat tehnică militară grea, printre care şi vehicule Humvee (n. red. - din engleză High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle). Paraşutarea, care a avut loc pe un câmp de lângă Luna a durat 3,30 minute, potrivit scenariului.

Citește și: Lovitură pentru milioane de români! Ce li se va întâmpla în următorii patru ani

De asemenea, în cursul noţii de vineri spre sâmbătă, a mai avut loc un exerciţiu de paraşutare a 500 de militari americani.

SR17-1 este un exerciţiu multinaţional întrunit anual, condus de Forţele Terestre ale SUA în Europa, în scopul dezvoltării interoperabilităţii forţelor aeropurtate aliate. SR17-1 se desfăşoară în perioada 18-23 iulie în mai multe localităţi din Bezmer şi Novo Selo Training Area în Bulgaria, Baza Aeriană Papa din Ungaria, Cincu şi Câmpia Turzii în România.

Citește și: Cristian Boureanu face declarații ULUITOARE! Ce a putut să spună fostul deputat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.