Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa internațională, titluri dure după raportul MCV: 'Bruxelles atacă România din cauza corupţiei, înaintea mandatului în fruntea UE'

presa internationala

Raportul MCV şi rezoluţia referitoare la situaţia din România sunt dezbătute de presa internaţională. Jurnaliştii remarcă faptul că valul de critici şi de recomandări vine cu mai puţin de două luni înaintea preluării preşedinţiei Consiliului UE, conform Digi24.

Washington Post titrează articolul dedicat ţării noastre cu un citat din premierul Viorica Dăncilă, care a spus că România este gata să preia preşedinţia UE, în ciuda tuturor criticilor. Cotidianul american îşi informează cititorii că ţării noastre i s-a reproşat că a făcut paşi în spate, în ultimii ani, în domeniul Justiţiei.

"România dă înapoi în ceea ce priveşte domnia legii" a notat şi Radio Europa Liberă, într-un articol publicat pe site. Acolo sunt citate din raportul MCV principalele îngrijorări ale Bruxellesului, anume noile legi ale justiţiei, presiunile asupra DNA şi subminarea luptei împotriva corupţiei.

"Bruxelles atacă România din cauza corupţiei, înaintea mandatului în fruntea UE" a scris cotidianul londonez Financial Times. Publicaţia îl citează pe Frans Timmermans, care a spus că este foarte foarte trist din cauza faptului că România dă înapoi de la reformele făcute în ultimii 10 ani. A notat şi că Bucureştiul a primit o listă de 8 recomandări suplimentare de la Comisia Europeană.

Michelle Obama, dezvăluri DUREROASE despre mariajul cu Barack Obama: 'M-am simțit pierdută și singură'

"Comisia laudă Bulgaria, critică aspru România din cauza reformei în justiţie" a titrat şi portalul EurActiv. Autorul articolului a notat că progresele Bulgariei nu au fost mari, dar în comparaţie cu paşii înapoi făcuţi de România, Comisia Europeană a decis că felicite Bulgaria.

"Raportul MCV pentru România este plin de cerneală roşie înainte de preşedinţia UE" a notat şi publicaţia bulgară The Sofia Globe. Ziarul a spus că evaluarea usturătoare primită de România este în contrast cu cea a Bulgariei, despre care Comisia Europeană a afirmat că poate părăsi monitorizarea MCV dacă va continua evoluţiile pozitive.

"România şi-a atras, la rândul său, criticile Uniunii Europene", este titlul unuia dintre cele două mari articole dedicate de cotidianul francez Le Figaro situaţiei din ţara noastră. Materialul atrage atenţia asupra faptului că România pare să urmeze drumul care a dus la declanşarea articolului 7 al Tratatului UE împotriva Poloniei şi a Ungariei. Un al doilea articol face o trecere în revistă a perioadei scurse de la instalarea coaliţiei PSD-ALDE la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.