Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu ficatul atunci când bei bere pe caniculă: Semnalul de alarmă tras de un medic rus

bere draft

Ce se întâmplă cu ficatul atunci când bei bere pe caniculă: Semnalul de alarmă tras de un medic rus

Ce se întâmplă cu ficatul atunci când bei bere pe caniculă. Gastroenterologul rus Elena Kashukh vorbește pe larg despre acest subiect și spulberă toate miturile despre alcool. Specialistul explică faptul că vremea călduroasă privează organismul de oligoelemente utile, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu etc., pe care le pierde sub formă de transpirație.

„Dacă depășiți subtil doza, intoxicația cu alcool pe fondul deshidratării și al căldurii va fi mai pronunțată și recuperarea va dura mai mult”, notează Dr. Kashukh. Medicul adaugă faptul că berea, contrar credinței populare, nu se răcește la căldură.

Aceasta a adăugat că persoanele cu afecțiuni hepatice și cardiace existente nu ar trebui să bea deloc alcool: „Băutura alcoolică spumoasă, consumată mai ales pe timp de caniculă, creează o povară suplimentară asupra ficatului și a sistemului cardiovascular”.

Dr. Kashuch amintește, de asemenea, că berea este o sursă de calorii suplimentare. Consumul său regulat poate duce la supraponderabilitate. Odată cu abuzul sistematic al băuturii, apar vene varicoase, iar acest lucru afectează negativ inima. Contracțiile devin mai frecvente, apare aritmia, presiunea crește. Efortul fizic devine din ce în ce mai greu de suportat, apare lipsa de aer.

Ce se întâmplă cu ficatul atunci când bei bere pe caniculă

Berea afectează în mod diferit organismul bărbaților și al femeilor. Femeile se îmbată de două ori mai repede decât bărbații, iar în doi sau trei ani devin dependente de băutură. Bărbații devin dependenți de băutură după trei sau cinci ani.

Regularitatea utilizării acestei băuturi este de mare importanță în cazul dependenței. Aceasta conține fitoestrogen, care este un analog vegetal al hormonului sexual feminin progesteron. În organismul masculin, odată cu consumul regulat al băuturii, începe să se elibereze o substanță care suprimă producția de metiltestosteron, principalul hormon sexual masculin.

Ca urmare, încep să fie produși hormonii sexuali feminini. Apar următoarele semne: cresc glandele mamare, pelvisul se extinde, cantitatea de păr de pe corp și de pe față scade, timbrul vocii se modifică, masa musculară scade, apare „burta de bere”, se depune grăsime pe șolduri și talie și scade potența, potrivit actualno.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.