Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei în această iarnă. Anunțul lui Nicușor Dan

Facebook/ Nicusor Dan
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei a anunțat că prețul gigacaloriei va rămâne plafonat și în acestă iarnă, acesta fiind de aproximativ 1.000 de lei, din care bucureştenii plătesc doar 346 de lei, la fel ca iarna trecută.

Sistemul centralizat de termoficare bucureştean este bazat pe abur tehnic fierbinte, produs, în cogenerare cu energia electrică, de mai multe centrale electrotermice uriaşe (CET). Din cauza complexităţii sale şi a faptului că timp de decenii municipalitatea a investit insuficient în înlocuiri/reparaţii etc. reţeaua are pierderi, care se transformă în costuri crescute, ce duc la un preţ final enorm. O parte din acesta trebuie subvenţionat.

„Pierderile din reţea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă şi vânzările au scăzut (...). Pierderile noastre sunt undeva la 20% - 25% iarna, undeva la 60% - 70% vara, pentru că este consumul mic şi apa cu presiune mică merge prin aceleaşi găuri şi are timp să se scurgă. Din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare. În valoare absolută, pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară”, a afirmat Nicuşor Dan, notează Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.