Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu programul Prima Casă? Cum sunt prețurile în vreme de COVID-19

economica.net
prima casa

Sunt trei luni de când creditul „Prima Casă” s-a transformat în „O familie, o casa”. Programul a adus câteva schimbări importante. Cea mai importantă: introducerea unui plafon maxim pentru venituri: 4.500 de lei pentru cei fără copii și 7.000 de lei pentru cei care au copii sau minori în întreținere.

Problema este că programul nu are norme de aplicare. Așa că nu mai merge nici Prima Casă, nici noul program.

„Astăzi se mai finanțează prin Prima Casă doar în situația în care clienții și-au făcut rezervare de fonduri în momente anterioare”, a explicat la Digi24 Dragoș Nechifor, broker de credite. „Pe la final de februarie s-au alocat cele 2 miliarde de lei, fondurile aferente programului Prima casă pentru anul acesta, urmând că în aprilie Parlamentul să aprobe legea care schimbă programul Prima casă în varianta O familie, o casă, un program aproape identic, dar cu niște condiționări suplimentare, ceea ce duce acest tip de finanțare în zona mai degrabă socială”, a arătat Dragoș Nechifor.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

Prețurile pe piața imobiliară

Se simte ceva restrângere pe piața imobiliară. Preţurile apartamentelor au scăzut luna trecută în 4 din 6 centre regionale, spre deosebire de aprilie, când tendinţa descendentă a preţurilor era simţită doar în Constanţa. Iar ieftiniri au avut loc atât pe piaţa rezidenţială nouă, cât şi pe cea veche. Cu alte cuvinte, este o periaodă a incertitudinilor în care decizia de achiziții e amânată. Mai cântărește și faptul că programul Prima casă, de fapt cel care i-a urmat acum, nu are norme de aplicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.