Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă dacă RESTRUCTURAREA Guvernului Dăncilă NU ar trece de Parlament?

Twitter
sah

Bătălia politică s-a intensificat în ultimele zile. Liderii PSD au apăsat accelerație și după ce și-au convins partenerii de la ALDE l-au executat pe Tudorel Toader și s-a mers spre remanierea Executivului. Nu era nici o surpriză și nici cei din Coaliția PSD-ALDE nu își făceau prea multe iluzii că președintele Klaus Iohannis va fi de acord imediat cu solicitările de instalare a noilor propuneri... mai ales pe Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO liderii PSD îl vor aștepta pe președintele Klaus Iohannis până marți 21 aprilie a.c. urmând ca în cazul în care remanierea nu se va face premierul să își retragă propunerile de ramaniere și se va merge pe restructurarea Guvernului - cel mai probabil șeful Secretariatului General al Guvernului (SGG) va primi rangul de ministru.

Vezi și: Un nou vaccin obligatoriu după moartea unei eleve de meningită? Medicul Adrian Streinu Cercel: 'Toată lumea ia în calcul momentul'

Și de aici încep calculele politice. Dacă se va ajunge la restructurarea Guvernului atunci PSD și ALDE vor trebui să dovedească că au destui oameni în Parlament pe care să se bazeze și să treacă cu succes prin vot Executivul Dăncilă restructurat. Incapacitatea de a o face va șubrezi serios la imagine Coaliția chiar înainte de importantul vot din 26 mai la alegerile europarlamentare. Tocmai de aceea discuțiile în Comitetul Executiv Național al PSD au fost destul de aplicate - concluzia a fost în cadrul întâlnirii social-democraților să se meargă de îndată în Parlament, dar se pare că premierul a dorit să se încerce întâi procedura remanierii.

Ce se va întâmpla dacă restructurarea Guvernului nu va fi aprobată de Parlament? Răspunsul este simplu - Guvernul Dăncilă în formula și structura actuală merge înainte!

Cum stau taberele înaintea unei ipotetice RESTRUCTURĂRI guvernamentale. PSD și ALDE au teoretic efectivele necesare de parlamentari pentru a asigura votul. La ora actuală se vorbește de 7-8 parlamentari peste necesar. Acestora li se vor alătura și o parte din deputații Grupului minorităților naționale.

E de așteptat ca înainte de a se merge la votul pe restructurare să se organizeze un vot test. În funcție de acest vot șefii Coaliției vor decide dacă vor forța votul sau vor continua războiul de imagine cu președintele Klaus Iohannis pe frontul remanierii cu riscul respingerii pe bandă rulantă a oamenilor propuși pentru cele trei ministere.

Vezi și: Liviu Dragnea anunță că Guvernul va aproba o OUG 'cât de curând': 'Este vorba de acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie'/


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.