Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se mai găsește pe plajele din România: După cocaină, acum a apărut și un obuz

cugetliber.ro
volei pe plaja

UPDATE

O echipă de specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive a Regimentului 307 Infanterie Marină "Heracleea" din oraşul Babadag a neutralizat, marţi seara, prin detonare, o lovitură inertă de aruncător de grenade descoperită pe plaja de la Marea Neagră din apropiere de satul Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Navale, obiectivul a fost găsit de un civil, care a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

"Infanteriştii marini EOD s-au deplasat de urgenţă la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide. După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucţie cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă şi fără focos activ", se specifică în sursa amintită.

Obiectul a fost neutralizat în locul în care a fost găsit, prin detonare, conform procedurilor standard.

 

Știrea inițială

O echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută, marţi, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat al MApN, după apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii).

Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor specializaţi în intervenţii EOD din cadrul Forţelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanterişti marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15,00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.