Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se pregătește în Turcia? Premierul a anunțat că a crescut nivelul de alertă în toată țara

turcia erdogan democratie

Premierul turc Binali Yildirim a anunţat joi că a fost crescut nivelul de alertă pe teritoriul ţării după cele mai recente atacuri soldate cu victime, relatează Reuters.

Două atacuri cu bombă atribuite unor militanţi kurzi s-au soldat cu moartea a şapte membri ai forţelor de securitate şi rănirea altor 224 de persoane, joi, în sud-estul Turciei, au anunţat surse oficiale şi de securitate, în contextul unei recrudescenţe a violenţelor în regiune.

Citește și: Prima poză cu Simona Halep și bărbatul de la care vrea 3 copii

Un vehicul capcană a explodat la un post de poliţie din oraşul Elazig la ora locală 09:20 (06.20 GMT) în timp ce ofiţerii soseau la serviciu. Trei poliţişti au fost ucişi şi 217 persoane au fost rănite, dintre care 85 sunt ofiţeri de poliţie, a afirmat Binali Yildirim.

La mai puţin de o oră, o bombă, care ar fi fost plasată de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a explodat la trecerea unui vehicul militar în districtul Hizan, provincia Bitlis (sud-est), au afirmat surse de securitate, precizând că trei soldaţi turci şi un "gardian sătesc", membru al miliţiilor kurde pro-Ankara, au fost ucişi în explozie şi alţi şapte soldaţi au fost răniţi. Atacurile nu au fost deocamdată revendicate, dar premierul turc a declarat că fără îndoială au fost comise de PKK, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE.

Citește și: S-a deschis prima terasă pentru nudiști / VIDEO

Sud-estul Turciei, cu majoritate kurdă, este din nou scena unor lupte sângeroase între PKK şi forţele de securitate turce, din vara anului trecut, după eşuarea negocierilor de pace menite să pună capăt acestui conflict, care a făcut peste 40.000 de morţi din 1984, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a dovedit științific: Cum îți afectează pornografia viața

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.