Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu dorinţa SUA de a bombarda Libia: Răspunsul Italiei

Libia

Italia va analiza orice cerere a SUA de a utiliza baza aeriană Sigonella din Sicilia pentru lovituri împotriva organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) în Libia, în cazul în care va fi solicitată, a declarat ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni, relatează Reuters. Cei doi aliaţi NATO au convenit în februarie că Italia va permite SUA să lanseze numai lovituri 'defensive' de la această bază.

Avioanele americane au bombardat luni ţinte ale SI în Libia la cererea guvernului de la Tripoli, susţinut de ONU, pentru a ajuta la îndepărtarea militanţilor din fostul lor fief Sirte. Oficiali americani au declarat că acesta este începutul unei campanii susţinute. Întrebat de postul de televiziune RAI dacă SUA vor fi autorizate să folosească baza aeriană în timpul campaniei aeriene, Gentiloni a declarat: 'Ar trebui să fie cereri, le vom analiza'. 'Este un lucru foarte bun că americanii au decis să intervină în Libia', a declarat Gentiloni pentru RAI TV. 'Aproximativ 90% dintre migranţi care sosesc în Italia vin din Libia şi de aceea suntem atât de interesaţi în stabilizarea ţării, dincolo de ameninţarea teroristă', a spus el.

Până acum, Italia nu a primit nici o solicitare, a anunţat o sursă guvernamentală italiană, precizând că guvernul poate aproba folosirea bazei din estul Siciliei fără un vot parlamentar. La Sigonella se află o baza aeriană navală a SUA, precum şi a Italiei, fiind uneori folosită ca suport logistic pentru trupe ale SUA şi forţe NATO, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.