Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu veniturile alocate Educației? Andronescu pasează cartoful fierbinte la Teodorivici: 'Ministrul Finanțelor s-a angajat că sunt bani'

ecaterina andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că ministrul Finanțelor s-a angajat că vor exista bani pentru creșterea veniturilor alocate Educației, precizând că majorările sunt necesare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Andronescu a fost întrebată, joi, la Alba Iulia, după ce a participat la ședința solemnă a Guvernului, de unde vor fi bani pentru creșterea veniturilor alocate Educației.

”Discuțiile acestea au fost fără îndoială cu ministrul Finanțelor și ministrul Finanțelor s-a angajat că o să avem bani să respectăm angajamentele. Angajamentele acelea sunt și ele eșalonate în timp. Nu se dau toate resursele deodată, însă trebuie să recunosc, suportul financiar e important, efortul financiar e important pentru acest acont”, a răspuns ministrul Educației.

Ministrul Finanțelor, huiduit la Alba Iulia! Teodorovici, încercări disperate de a stinge scandalul pe care l-a stârnit: 'Român pur sânge, atât'

Ministrul Educației a precizat că își dorește, în afara banilor alocați pentru profesori, un accent mai serios pe conținutul procesului de învățământ și pe creșterea performanței.

Guvernul a aprobat în ședința de joi, de la Alba Iulia, memorandumul ce vizează salariul minim brut în domeniul construcțiilor (minim 3.000 de lei brut), dar și un memorandum cu privire la sprijinirea Educației.

“Avem în vedere creșterea sumelor în educație cu cel puțin 15% anual față de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din PIB. Devansarea creșterii salariale prevăzută. Acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice. Acordarea unei sume de până la 5.000 euro pentru achiziția și modernizarea locuinței precum și pentru cumpărarea terenului pentru cei din mediul rural", a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.