Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce sfaturi le dă premierul Irlandei, Uniunii Europene și Marii Britanii

Leo Varadkar

Premierul Irlandei Leo Varadkar a îndemnat marţi Marea Britanie şi Uniunea Europeană să folosească timpul rămas până la punerea în practică a Brexitului, pe 31 octombrie, pentru a explora aranjamente alternative ca parte a declaraţiei politice comune privind viitoarea lor relaţie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

Putem aduce în discuţie declaraţia politică comună privind viitoarea relaţie, în care există prevederi pentru aranjamente alternative, a declarat premierul irlandez în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Belfast, cu participarea mai multor oameni politici.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

"De ce să nu începem de acolo şi să vedem dacă de acum şi până pe 31 octombrie nu am putea să le concretizăm? Dacă ajungem pe 31 octombrie şi nu le-am concretizat, atunci există opţiunea unei extinderi (a apartenenţei Marii Britanii la UE); sau există opţiunea de părăsire cu clauza de backstop (plasa de siguranţă privind graniţa irlandeză), urmând ca aranjamentele alternative să fie rezolvate în perioada de implementare", a sugerat Leo Varadkar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.