Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE și-a dat acordul: Compania fostului premier ceh cumpără o divizie a OMV

simfalogic.news
Andrej Babis

Grupul ceh Agrofert, deţinut de miliardarul şi fostul premier al Cehiei Andrej Babis, a obţinut luni aprobarea Comisiei Europene pentru a prelua afacerile cu azot ale grupului Borealis, o divizie a grupului energetic austriac OMV, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Borealis AG şi Agrofert activează ambele în sectoarele agricol şi al produselor chimice. Cele două firme concurează în producţia şi comercializarea de îngrăşăminte pe bază de azot şi alte produse pe bază de azot.

Anul trecut, Borealis a anunţat că a ajuns la un acord cu Agrofert pentru a-i vinde afacerile sale din domeniul azotului pentru 810 milioane de euro.

La finalul investigaţie sale, Executivul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacţia nu ridică îngrijorări cu privire la concurenţa în Europa şi în consecinţă a aprobat-o. "Tranzacţia nu va reduce semnificativ concurenţa pe pieţele pentru îngrăşăminte pe bază de azot, lichid AdBlue şi produse din azot", a informat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Agrofert distribuie îngrăşăminte pe bază de azot în Cehia, Ungaria şi Slovacia, şi, într-o mai mică măsură, în Croaţia, Polonia şi România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.