Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE spulberă visul României de eliminare a regimului vizelor pentru SUA şi Canada

revista presei

Hotnews:

Comisia Europeana considera ca, in acest moment, nu este potrivita suspendarea dreptului cetatenilor americani si canadieni de a intra fara viza in state ale Uniunii Europene in conditiile in care Statele Unite si Canada nu aplica aceleasi inlesniri de acces Romaniei si altor 4 state membre UE, potrivit unui raport adoptat vineri de executivul comunitar. Astfel, Romaniei i-a fost respinsa, cel putin temporar, actiunea facuta la Comisia Europeana privind aplicarea unui regim de reciprocitate uniform intre statele membre UE si tari terte precum Canada si SUA, care nu aplica uniform, fata de toti membrii Uniunii Europene, regimul de acces al cetatenilor europeni pe teritoriile american si canadian. "Comisia considera ca, in acest stadiu, nu ar fi oportun sa se suspende scutirea de la obligativitatea vizelor pentru anumite categorii de resortisanti ai tarilor terte in cauza", a informat Directia Generala Afaceri Interne (DG Home) a Comisiei Europene.

Ziarul Financiar:

România a deschis în ultimii doi ani circa 250 de kilometri de autostrăzi, însă pe niciunul dintre aceste tronsoane nu există nici acum benzinării, spaţii de servicii sau parcări. Compania de drumuri spune că în acest moment se află în stadiul în care vrea să elaboreze documentaţiile pentru lansarea unei licitaţii prin care să concesioneze spaţii pe marginea autostrăzilor. Cu alte cuvinte, până la apariţia unei prime benzinării pe aceste autostrăzi noi ar urma să mai treacă cel puţin un an, potrivit estimărilor ZF. La peste doi ani de la deschi­derea autostrăzilor Bucureşti - Ploieşti şi Cernavodă - Med­gi­dia - Con­stanţa, şoferii care tranzitează aceste şosele nu au de unde să-şi alimenteze maşinile cu carburant şi nici nu pot găsi un spaţiu comercial de unde să-şi cumpere o apă sau un suc. Mai mult, pe Bucureşti - Ploieşti este funcţional doar un singur nod rutier de intrare-ieşire, şi anume cel care face legătura cu localităţile Snagov şi Ghermăneşti, astfel că, odată ce un şofer a intrat pe autostradă dinspre centura Bucureşti, acesta trebuie să meargă cel puţin 20 de kilometri pentru a putea ieşi de pe autostradă şi pentru a căuta o staţie de alimentare cu carburant.

RFI:

Lumea ştiinţifică este uluită de descoperirea unei stele neutronice, care străluceşte cu intensitatea a zece milioane de sori. Steaua se află într-o galaxie din relativa apropiere a Căii Lactee şi este mai strălucitoare decât şi-ar fi putut imagina astronomii. E vorba de o rămăşiţă a unei stele care a trecut printr-un proces de colaps gravitaţional. Ea se află la circa 12 milioane de ani lumină de Pământ. Descoperirea acestei stele ridică numeroase semne de întrebare, pentru că ea sfidează legile fizicii. Această stea neutronică a fost inclusă în categoria unor surse de lumină pe cât de strălucitoare pe atât de rare, aşa-numitele surse de radiaţii X ultra-luminoase... Conform teoriilor de până acum, această stea ar fi trebuit să aibă o strălucire de o sută de ori mai slabă. Astronomii nu sunt la prima descoperire ce pare imposibilă. Ei au descoperit recent o planetă telurică uriaşă, de 17 ori mai mare decât Terra. Cercetătorii au botezat-o neoficial "Godzilla". Descoperirea ar putea schimba percepţia oamenilor de ştiinţă despre originile Universului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.