Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune ALDE despre votul în cazul Șova

tariceanu

ALDE va lua o decizie în privinta votului din plenul Senatului în cazul Dan Sova dupa ce Comisia juridica se va exprima printr-un punct de vedere asupra cererii privind încuviintarea retinerii si arestarii preventive a social-democratului, a declarat luni copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu.

'Azi ( n.r. luni) Biroul permanent al Senatului va solicita Comisiei juridice sa analizeze dosarele si solicitarea procurorului si va da un aviz. Dupa ce Comisia juridica îsi va fi îndeplinit aceasta obligatie, senatorii vor putea sa ia cunostinta de avizul Comisiei juridice si de continutul dosarelor si atunci vom putea sa luam o decizie în cunostinta de cauza. Astazi este prea devreme', a precizat Tariceanu, într-o conferinta de presa.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului încuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit în total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, în schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe lânga Mihai Balan, director general al CET Govora, astfel încât acesta din urma sa asigure încheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

În dosar a fost retinut Mihai Balan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.