Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Lucian Bode despre dosarul prim-adjunctului şefului IGSU: Este activ şi are atribuţiile din fişa postului

Inquam Photos
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că prim-adjunctul şefului IGSU, Cristian Radu, este în prezent activitate, având atribuţiile din fişa postului, iar Inspectoratul va lua o decizie în cazul său în funcţie de rezoluţia pe care o va da Parchetul în dosarul penal deschis şi în care se fac cercetări, anunță Agerpres.

"Da, din păcate, suntem într-o astfel de situaţie. În luna iunie sau iulie, nu ştiu exact, Parchetul Militar a solicitat date şi informaţii despre această speţă. Am trimis toate documentele către Parchet. În acest moment există un dosar penal deschis, se fac cercetări şi, la finalul cercetărilor, în funcţie de decizia pe care o va lua Parchetul, evident că şi IGSU va lua o decizie", a afirmat Bode, la Parlament, întrebat despre situaţia lui Cristian Radu despre care se spune că este cercetat penal pentru şi-a pus şoferul să-şi asume în locul lui un accident rutier.

Potrivit lui Bode, prim-adjunctul şefului IGSU este în continuare în activitate. "Este activ pentru că în acest moment se derulează acte de urmărire penală, se prezintă documente, nu s-a luat nicio decizie în ceea ce-l priveşte. Este activ, este adjunct şi are atribuţiile din fişa postului", a adăugat el.

IGSU a transmis luni că Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti i-a solicitat, în luna iunie, punerea la dispoziţie a unor înscrisuri şi a citat angajaţi pentru verificarea aspectelor care fac obiectul unui dosar penal.

"Pentru derularea în cele mai bune condiţii a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă manifestă întreaga deschidere şi disponibilitate la colaborare în raport structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informaţiilor necesare pe timpul desfăşurării cercetărilor. În funcţie de concluziile anchetei, instituţia noastră va dispune măsurile legale care se vor impune. În ceea ce priveşte derularea unei anchete interne, facem precizarea că, în conformitate cu procedurile specifice aplicabile unor astfel de situaţii, aceasta se suspendă de drept, odată cu deschiderea unei anchete penale", a informat IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.