Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Ministerul Sănătății de faptul că nu primește bani la rectificarea bugetară

banicioiu

Ministerul Sanatatii nu primeste bani la rectificarea bugetara deoarece are suficiente fonduri pentru a acoperi toate nevoile pe care le are în prezent, inclusiv pentru programele nationale, a afirmat, joi, ministrul Nicolae Banicioiu.

'Ministerul Sanatatii are suficienti bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem în momentul de fata, inclusiv programele nationale si pentru Maternitatea Giulesti', a declarat Banicioiu, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce MS nu primeste bani la rectificarea bugetara.

Potrivit ministrului, 'sanatatea per ansamblu va fi pe plus, iar rectificarea va fi pozitiva pentru Casa Nationala de Asigurari'.

Banicioiu a mentionat ca la rectificarea bugetara pentru Ministerul Sanatatii vor fi doar redistribuiri între capitole.

El a punctat ca, în anul 2016, Sanatatea va primi de la buget 'mult mai mult decât anul acesta'. 'Ne vom apropia încet, încet de 6% din PIB', a adaugat ministrul.

'Banii de la CNAS vor fi folositi pentru ce nevoi mai au, probabil pe cost-volum - pe medicamentele pe cost-volum este o prioritate, mai ales pentru ca mai exista intentia de a extinde negocierile si pe alte medicamente', a explicat Banicioiu.

Potrivit acestuia, majorarea salariilor medicilor este acoperita anul acesta prin economiile care se fac prin introducerea cardului de sanatate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.