Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune ministrul Tobă, fost şef al Poliţiei, despre scandalul coloanelor oficiale

toba

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a refuzat să comenteze joi recentele afirmaţii ale fostului procuror general Tiberiu Niţu privind protocolul referitor la folosirea coloanelor oficiale, precizând că este o anchetă în desfăşurare.

"Cunosc interesul mare pentru acest subiect, dar cum bine ştiţi eu niciodată nu am comentat o anchetă în derulare şi nu o voi face nici acum. Să aşteptăm finalul anchetei şi atunci vor fi clarificate toate aceste subiecte", a spus Tobă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că "toate" documentele solicitate de către Parchet pentru clarificarea acestei situaţii au fost puse la dispoziţia procurorului de caz, atât de Poliţia Română, cât şi de MAI. 

"Vă asigur că vom acorda tot sprijinul, toată asistenţa, dacă se va cere, pentru a clarifica acest subiect. Sunt convins că ancheta se va finaliza foarte repede", a afirmat Petre Tobă. 

Fostul procuror general al României Tiberiu Niţu a declarat marţi, după ce a fost la DNA, că a beneficiat de un dispozitiv de însoţire şi protecţie proporţional cu riscul pe care îl presupune funcţia pe care a exercitat-o. 

Niţu a susţinut că protocolul privind coloanele oficiale a fost încheiat la iniţiativa MAI şi a IGPR, adăugând că nu el a solicitat întocmirea documentului.

"Nu am solicitat şi nu am avut niciodată o coloană oficială. Nivelul de protecţie care se asigură oricărui demnitar în funcţie de responsabilităţile pe care acesta le are şi modalitatea efectivă de punere în aplicare a măsurilor de protecţie nu sunt atributul beneficiarului protecţiei, ci al instituţiilor specializate ale statului. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor autorităţi ale statului, inclusiv MAI, atunci când consideră necesar, pentru protecţia demnitarului", a spus fostul şef al Ministerului Public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.