Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ştie Coldea despre SIPA: Legăturile SRI cu arhiva fostului serviciu

SIPA

Generalul (r) Florian Coldea, fostul şef operativ al SRI, vorbeşte într-un interviu pentru ziare.com despre scandalul arhivei SIPA, fostul serviciu de informaţii al Ministerului Justiţiei. Coldea îşi aminteşte discuţiile din timpul mandatului de ministru al lui Cătălin Predoiu, însă afirmă că nu ştie nimic în plus.

"Nu stiu nimic despre arhiva SIPA, dincolo de ceea ce a aparut in spatiul public. Personalul SRI nu a avut niciodata acces, iar continutul acesteia nu a interferat in vreun fel cu activitatea Serviciului.

Vezi şi: Florian Coldea, declarații de ultimă oră: Cum răspunde acuzațiilor lui Daniel Dragomir, fost colonel SRI

Nu mai imi amintesc exact perioada, dar a existat o astfel de discutie ca arhiva SIPA sa fie preluata in custodia SRI. Cred ca motivarea solicitarii a fost mai degraba una de natura tehnica. Oricum, Serviciul nu a dat curs acelei cereri, ea oricum nu se putea realiza in lipsa altor decizii (CSAT, legi). Vazand cheia in care sunt puse lucrurile azi, inclin sa cred ca a fost o decizie inteleapta", a declarat Coldea.

Potrivit generalului, întregul scandal iscat în jurul arhivei SIPA "poate avea ca urmari afectarea unei alte institutii fundamentale a statului democratic, Justitia". Coldea a mai ţinut să precizeze, "cu toata responsabilitatea functiei pe care am avut-o si cu intreaga raspundere legala", că nu există ofiţeri acoperiţi în justiţie.

De pe mobile, un s7, am dat next la cele mai citite articole și am așteptat 30 sec și apoi am închis. Poate e performance issue.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.