Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce subiecte abordează Alexandru Rafila în Cuba

rafila ministerul sanatatii

Ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila, care efectuează o vizită oficială în Cuba, a participat marţi la deschiderea celei de-a IV-a conferinţe internaţionale "Cuba-Salud 2022", conform informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a ambasadei României la Havana, confrom Agerpress.

Alături de ministru, la conferinţă au mai participat ambasadoarea României în Cuba, Theodora Magdalena Mircea, rectorul Universităţii de medicină, farmacie, ştiinţă şi tehnologie "George Emil Palade", Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi vice-preşedinte al Consiliului naţional al rectorilor din România, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, Ioan Abrudan, şi rectorul adjunct al Universităţii de ştiinţe agricole şi medicină veterinară, Răzvan Teodorescu.

În marja conferinţei, ministrul Alexandru Rafila a avut o întâlnire de curtoazie cu preşedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel Bermudez.

Ministrul român a purtat discuţii cu ministrul educaţiei superioare, Jose Manuel Saborino, şi cu rectorul Universităţii de ştiinţe medicale din Havana, Mairim Lago Queija. Discuţiile au vizat cooperarea bilaterală în domeniul medical şi al învăţământului superior. În acest context, Alexandru Rafila a informat cu privire la disponibilitatea acordării unor burse doctorale de către universităţile de medicină din România.

În contextul vizitei, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi vice-preşedinte al Consiliului naţional al rectorilor din România, a discutat cu vice-ministrul educaţiei superioare, Miriam Alpizar Santana, precum şi cu rectorii universităţilor care au semnat parteneriate de colaborare cu unităţi de învăţământ româneşti. Cele două părţi au salutat nivelul excelent al cooperării bilaterale la nivel de minister şi universităţi şi au accentuat necesitatea impulsionării dimensiunii practice a schimburilor educaţionale şi a împărtăşirii bunelor practici în domeniu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.