Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce tip de reformă se cere în interiorul PNL?

facebook.com
Lidia Constantinescu

În interiorul PNL se cere implicarea partidului într-o reformă ideologică și cu privire la comunicarea față de principalele teme de interes public. Președinta OFL București, Lidia Constantinescu, lansează spre dezbatere pentru membrii și simpatizanții PNL, o declarație prin care cere ca pe lângă alegerile propriu zise, în partid să aibă loc și o recalibrare ideologică și o poziționare fermă asupra principalelor teme de la nivelul societății:

„Prin inițierea acestui demers, îmi fac publică susținerea față de o măsură absolut necesară pentru îndeplinirea cu succes a ultimei părți din fuziunea pregătită în ultimii ani:
Demararea unui proces de recalibrare, stabilitate doctrinară și poziționarea fermă asupra principalelor teme de interes public, precum:


• Sănătate de stat vs. Sănătate privată
• Educație de stat vs. Educație privată
• Recuperarea banilor furați prin fapte de corupție
• Referendumul demarat de Coaliția pentru Familie
• Rolul României în Europa de Sud-Est și în cadrul UE și NATO
• Tema imigranților”

Lidia Constantinescu susține că PNL nu poate cere alegătorilor să fie votat, dacă nu este în stare să prezinte o ofertă clară și coerentă.

„De asemenea, prin prezenta inițiativă propun spre dezbatere asumarea prin statutul PNL a cotei de gen de 30% locuri eligibile, pentru alegerile locale și parlamentare. Nu poți cere votul femeilor fără să le asculți și să le reprezinți. Doresc, de asemenea, păstrarea dreptului statutar al Organizației de Femei de a avea un vot în Biroul Permanent,” susține președinta OFL București.

Nu în ultimul rând, Lidia Constantinescu susține că în perioada următoare va acționa astfel încât PNL să construiască o politică privind egalitatea de șanse, pornind de la principii liberale precum plată egală pentru muncă egală sau protecția tuturor persoanelor vulnerabile împotriva violenței.

Întreaga declarație a președintei OFL București:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.