Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie facut inainte si dupa implantul dentar?

www.stiripesurse.ro
dinți, implant dentar

Implantul dentar este o interventie cat se poate de serioasa, care iti ataseaza, practic, un corp strain la organism. Efectele unui implant dentar sunt extrem de atractive pentru oricine sufera de lipsa dintilor si pot avea un impact pozitiv asupra calitatii vietii si asupra relatiei cu cei din jur. Chiar daca tehnologia a evoluat extrem de mult si procesul de implantare este din ce in ce mai usor, exista o serie de reguli pe care orice pacient trebuie sa le respecte atat inainte, cat si dupa implant.

Inainte de implantul dentar

Daca iti doresti dinti cat mai albi, este recomandata o albire a dintilor inaintea implantului. In felul acesta, culoarea noului dinte va fi cea pe care ti-o doresti. Evident, exista si anumite riscuri si obligatii pe care ti le asumi in urma unei albiri dentare, cum ar fi necesitatea de albire regulata dupa implant, care poate sa insemne cheltuieli consistente, chiar si in cazul in care se gaseste un pret albirea dintilor decent.

Cu o zi inainte de implantul dentar trebuie sa se clateasca gura cu apa de gura cu clorhexidina, de mai multe ori pe zi (aproximativ 5). De asemenea, in seara dinaintea operatiei este bine sa se administreze un augmentin de 1000 e mg.

In cazul in care implantul dentar se efectueaza pe maxilarul superior, este bine sa fie folosite picaturi de nas care sa desfunde sinusurile.

Tot inainte de implant trebuie sa se asigure o tinuta vestimentara cat mai confortabila, sa se mai ia o pastila de augmentin si sa se clateasca energic gura cu clorhexidina.

Dupa implantul dentar

Este indicat ca imediat dupa implant sa se respecte intocmai indicatiile medicului stomatolog. In felul aceasta, intreaga perioada de recuperare va trece fara probleme. Va fi nevoie e administrarea unui antiinflamator si a mai multor analgezice. De asemenea, din cauza faptului ca exista risc mare de a aparea edem postoperator, este bine sa se puna comprese reci si gheata.

In perioada imediat urmatoare nu trebuie sa se perieze dintii si nici sa se clateasca gura.

In ceea ce priveste alimentele, acestea trebuie sa fie cat se poate de moi si sa aiba temperatura camerei. Sunt total interzise:

  • Alcoolul;
  • Sucurile acidulate;
  • Fumatul.

De asemenea, desi este destul de greu, trebuie sa fie evitat stranutul si de asemenea nu trebuie sa fie suflat nasul. Daca apare nevoia de stranut, acesta trebuie sa fie dus la bun sfarsit cu gura deschisa.

Somnul are si el o serie de reguli, cea mai importanta fiind de a dormi cu capul mai sus decat in mod normal.

Perioada ce urmeaza implantului trebuie sa beneficieze de o igiena dentara cat mai corecta, cu un periaj bland si cu folosirea apei de gura. De asemenea, sunt de evitat procedee precum albirea dintilor sau chiar si detartrajul, cel putin in prima parte a perioadei post operatorii.

Controalele la stomatolog trebuie sa devina o obisnuinta, in asa fel incat sa se stabileasca daca implantul a fost asimilat asa cum trebuie de catre organism.

Desi pare un procedeu complex, implantul dentar este din ce in ce mai usor de dus la bun sfarsit si poate sa imbunatateasca in mod vizibil stilul de viata al fiecarui om care sufera de lipsa dintilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.