Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce va face Netanyahu dacă va fi pus sub acuzare

The Washington Post
Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni seară că nu va demisiona dacă va fi pus sub acuzare în dosare de corupţie, în contextul în care în aprilie 2019 vor avea loc alegeri anticipate, relatează AFP, citat de Agerpres.

Citește și: Viorica Dăncilă, în presa germană: Nu este România cea mai coruptă țară / Ce spune premierul despre MCV și Liviu Dragnea .

Întrebat despre acest lucru de un jurnalist israelian în cadrul unei conferinţe de presă de la Rio de Janeiro, unde efectuează o vizită oficială, Netanyahu a declarat că nu va demisiona "în caz de convocare pentru audiere de către procurorul general înainte de alegeri", o procedură obligatorie înainte de inculpare.

"Nu am intenţia de a demisiona, în primul rând pentru că nu există nimic, în al doilea rând pentru că legea nu mă obligă să fac acest lucru", a mai spus Netanyahu, estimând că "asta ar fi o atingere gravă adusă democraţiei israeliene".

"Cetăţenii israelieni vor decide dacă eu voi fi viitorul prim-ministru", a adăugat el.

Din punct de vedere legal, nimic nu-l obligă pe Netanyahu să demisioneze dacă este inculpat, atâta timp cât nu este condamnat şi toate recursurile nu au fost epuizate.

Procurorul general adjunct israelian vrea să-l pună sub acuzare pentru corupţie pe premierul Benjamin Netanyahu, împotriva căruia apreciază că deţine suficiente probe în cel puţin una dintre anchetele care îl vizează, au anunţat miercuri media locale, citate de AFP.

Shay Nitzan, mâna dreaptă a procurorului general, Avichai Mandelblit, a afirmat miercuri, la un congres economic, că a transmis biroului şefului său recomandările sale privind anchetele pentru corupţie care îl vizează pe Netanyahu, fără a preciza ce conţin acestea.

Potrivit media israeliene, el ar putea fi inculpat în afacerea Bezeq, după numele principalului grup de telecomunicaţii israelian.

În acest dosar, Netanyahu este suspectat că a încercat să asigure o presă favorabilă din partea site-ului de informaţii Walla, în contrapartidă la favoruri guvernamentale care este posibil să-i fi adus sute de milioane de dolari lui Shaul Elovitch, patronul principalului grup de telecomunicaţii israelian Bezeq şi al Walla.

Pe 2 decembrie, poliţia israeliană a recomandat inculparea sa şi a soţiei sale pentru acceptarea de mite, "fraude" şi "abuz de încredere".

Pe 18 februarie, Shaul Elovitch, principalul acţionar al Bezeq şi alte şase persoane, printre care doi colaboratori apropiaţi ai lui Netanyahu, au fost arestaţi în cadrul acestei anchete.

Benjamin Netanyahu este vizat de mai multe anchete pentru corupţie care ameninţă îndelungata sa prezenţă la putere, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.