Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vorbesc liberalii despre planul B al lui Klaus Iohannis pentru anticipate: 'S-a cam pus batista pe țambal'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Mai mulți senatori și deputați liberali vorbesc pe la colțuri, din ce în ce mai insistent, că dacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL nu trece de Parlament, premierul Ludovic Orban trebuie să își dea demisia. Acesta este scenariul care circulă în rândul parlamentarilor liberali, mai ales după ședința de marți a Biroului Executiv al PNL, de la Palatul Parlamentului.

Surse liberale au precizat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că demisia premierul Ludovic Orban este, cel mai probabil, planul B pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate de care vorbea, luni, președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„S-a cam pus batista pe țambal!”, a punctat un liberal după ședința de partid.

Citește și: Realitatea Plus, minus în redacție. Val de plecări: editori, reporteri și operatori

Șeful statului a declarat presei că există un plan B, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece de Parlament.

„Chiar în această săptămână se desfășoară o sesiune extraordinară a Parlamentului și aștept cu mare interes ce va decide Parlamentul”, a spus Klaus Iohannis.

Însă întrebat fiind dacă are un plan de înlăturare a premierului Ludovic Orban, dacă moțiunea de cenzură nu va trece și dacă premierul refuză demisia, președintele Klaus Iohannis a precizat că „întotdeauna există un plan B”. Numai că șeful statului a adăugat că ”și de data aceasta, și data viitoare, tot pe dl Orban îl voi pune premier.”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că e posibil ca social-democraţii să depună moţiunea de cenzură joi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Mai mult, Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, marți seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.