Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vrea Sorina Matei să se întâmple cu Laura Codruța Kovesi: 'Oricât are vrea unii s-o sucească...'

sorina matei

Laura Codruța Kovesi e în centrul unui scandal național! Șefa DNA e iar acuzată că și-a plagiat teza de doctorat, iar ea jură că a lucrat timp de 7 ani și că opera științifică îi aparține în întregime. Ministerul Educației evită să se implice și spune că nu a primit o cerere conformă pentru a demara o anchetă ce ar putea stabili dacă e plagiat sau nu. Până atunci, președintele Klaus Iohannis cere să se limpezească apele din partea specialiștilor și amenință că dacă se va dovedi plagiatul, Kovesi va fi demisă din fruntea DNA.

Acuzată de mulți politicieni că ar fi chiar agent sub acoperire al SRI, jurnalista Sorina Matei cere și ea verificarea tezei de doctorat a șefei DNA.

Citește și: Thalia a pățit-o: A fost DEZBRĂCATĂ de fani, pe scenă / VIDEO

”Oricât ar vrea unii s-o sucească, s-o învârtească, să privească în partea cealaltă, teza de doctorat a L.C. Kovesi trebuie verificată şi trebuie dat un răspuns clar, responsabil şi asumat. Pentru că aşa este drept şi pentru că nu este normal să existe duble standarde, indiferent de cine este vorba. Orice amânare a verificării doctoratului face mai mult rău, adânceşte controversa, ba chiar riscă să prejudicieze imaginea şi credibilitatea Justiţiei în tot ansamblul său. Iar societatea are nevoie de un răspuns ferm şi rapid pentru că teza de doctorat în discuţie nu aparţine DNA ca instituţie, nici tuturor procurorilor DNA, nici luptei anticorupţie, nici întregului sistem judiciar, ci unei singure persoane din DNA.

Ca atare, sunt nefireşti tergiversările şi respingerile pe bandă rulantă din partea Ministerului Educaţiei a solicitărilor de reverificare a tezei de doctorat, până acum standardul aplicat în societate fiind acela ca “oricine a plagiat, pleacă” pentru că plagiatul este un furt, iar cine n-a plagiat şi a fost acuzat pe nedrept trebuie reabilitat.”, e mesajul Sorinei Matei de pe o rețea de socializare.

Citește și: Google a lansat primul său smartphone: Cum arată și ce poate Pixel / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.