Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea de-a patra ediție a festivalului de film și cultură ibero-americană Pelicula va avea loc în perioada 11 - 15 septembrie în Bucuresti

PS 4
festival

Cea de-a patra ediție a festivalului de film și cultură ibero-americană Pelicula va avea loc în perioada 11 - 15 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Cinema Muzeul Țăranului din București, potrivit unui comunicat.

Juriul acestei ediții este alcătuit din Sylvie Debs, specialistă în cinematografie braziliană, actorul Bogdan Dumitrache și Boglarka Nagy, director general al Confederației Internaționale de Cinematografe de Artă (CICAE) din Berlin.

Juriul va selecta cel mai bun film dintre cele cinci titluri ale competiției oficiale: "Benzinho" (Brazilia-Uruguay, în regia lui Gustavo Pizzi),"Cancion sin nombre" (Peru, în regia Melinei León), "La camarista" (Mexic, în regia Lilei Avilés), "Rojo" (Argentina, de Benjamin Naishtat), "Tarde para morir joven" (Chile, de Dominga Sotomayor).

În serile festivalului au loc proiecții speciale, urmate de întâlniri cu publicul.

Unul dintre filmele emblematice ale Braziliei, "Central do Brasil", va deschide, pe 11 septembrie, cea de-a patra ediție a festivalului Película.

Citește și: Oreste râde de blonda care vrea să-l bată pe Klaus Iohannis: Uite cine vrea să fie președinte

În festival vor fi prezentate patru filme braziliene care tratează subiecte sociale de actualitate. Alături de acestea, spectatorii se vor putea bucura de un spectacol de capoeira realizat de Alemar Capoeira Group, de demonstrații de muzică oferite de Gabriela Costa și Alex Man, de un concert susținut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project, dar și de un atelier culinar cu preparate braziliene.

Filmul de închidere, "Tango soumi", este o coproducție Argentina-Finlanda, iar Gabriela Aparici, regizorul și producătorul acestuia, va fi prezent în sală.

Conform tradiției anuale, după film va urma o seară de milonga în Atriumul Institutului Francez.

Festivalul Película este organizat de Freealize și de Asociația Culturală Artichitana, fiind susținut onorific de o parte dintre ambasadele țărilor din America Latină la București - Argentina, Brazilia, Chile, Mexic și Peru -, cărora li se alătură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

Întregul program al festivalului este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro, iar biletele se găsesc pe eventbook: https://eventbook.ro/program/pelicula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.