Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai AȘTEPTATĂ VESTE: meteorologii au anunțat când se încălzește vremea

facebook.com
meteo

Frigul mai durează până pe 27 martie, cu temperaturi de minus 9 - minus 2 grade. Sunt anunțate ploi și ninsori slabe. Din 27 martie, vremea va aduce și maxime de 16 grade.

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 22 martie - 4 aprilie, conform Mediafax.

Citește și: Pagina lui Dominic Fritz, LUATĂ CU ASALT de timișorenii nemulțumiți de prelungirea carantinei

 

BANAT

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât normal pentru ultima decadă a lunii martie, atât ziua, cu maxime termice în medie de 6...9 grade, dar mai ales pe parcursul nopţilor, când temperatura va coborî spre valori de -5...-2 grade. Încălzirea vremii ce se va resimţi începând din data 27 martie va determina valori diurne de 13...16 grade şi nocturne de 2...5 grade, mediat regional. Deşi vor fi posibile unele oscilaţii de la o zi alta, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic în general apropiat de cel specific perioadei din an, respectiv maxime de 14...16 grade şi minime de 4...6 grade, posibil cu valori mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații locale şi temporare, estimate a fi în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 28 martie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

CRIŞANA

La începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu precădere pe timpul nopţilor, astfel că media maximelor va fi de 6...10 grade, iar a minimelor de -7...-3 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13...15 grade ziua şi situându-se între 1 şi 4 grade noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei (în medie regională maxime de 14...16 grade şi minime de 2...5 grade, posibil mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). Cea mai mare parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar, cu probabilitate mai mare pentru ploi locale şi temporare, în general slabe cantitativ, în

jurul datei de 29 martie şi în ultimele zile.

TRANSILVANIA

Vremea deosebit de rece va fi caracteristică în prima parte a intervalului de prognoză, când -mediat regional- temperaturile maxime vor fi de 2...7 grade, iar cele minime de -9...-4 grade. Din data de 27 martie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că până la sfârşitul celor săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de cel normal acestei perioade din an; în medie, ziua vor fi valori de 10...15 grade, iar în cursul nopţilor

-1...3 grade, posibil local mai mici în 1 şi 2 aprilie. Precipitații slabe, predominant ninsori, se vor semnala la începutul intervalului în sudul şi estul regiunii, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 29 martie.

MARAMUREŞ

În prima parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult sub cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, mai ales pe timpul nopţilor; astfel că, în medie, maximele vor fi de 4...7 grade, iar minimele de -6...-4 grade. Din data de 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, temperaturile devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu

mici variaţii de la o zi alta, menţinându-se în jurul acestora până la sfârşitul celor două săptămâni; valorile diurne vor fi de 11...13 grade, iar cele nocturne de 2...4 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul primei săptămâni, ulterior probabilitatea pentru precipitaţii fiind temporar mai ridicată.

MOLDOVA

Până în data de 26 martie, vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu temperaturi maxime de 3...8 grade şi minime de -5...-2 grade. Ulterior valorile termice vor fi în creştere semnificativă, vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici oscilaţii, se vor menţine în jurul normelor până la finalul celor două săptămâni; astfel, ziua vor fi 9...13 grade, iar pe timpul nopţilor 1...3 grade, în medie (posibil mai rece în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). La începutul perioadei (22-24 martie), local şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

DOBROGEA

Intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3...7 grade, iar cele minime de -3...0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din data de 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 10...13 grade, iar noaptea de 2...4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitații moderate cantitativ (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22-25 martie, iar după data de 30 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

La începutul intervalului, vremea va fi cu mult mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3...9 grade, iar cele minime de -5...0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din data de 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 12...16 grade, iar noaptea de 1...4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitații (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22-24 martie, iar după data de 29 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

OLTENIA

La începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel că media maximelor va fi de 5...9 grade, iar a minimelor de -5...0 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13...16 grade ziua şi situându-se între 1 şi 5 grade noaptea. Până la

sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii la de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În perioada 22-23 martie vor fi precipitaţii mixte pe arii relativ extinse. Probabilitatea de ploaie va fi apoi în creştere după data de 30 martie.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor când minimele vor fi în medie de -14...-10 grade şi cu maxime negative, de -5...0 grade (valori mai scăzute la altitudini mari). Începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi, cu mici oscilaţii, se va menţine astfel până la finalul celor săptămâni de prognoză; se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1...7 grade şi a minimelor -6...-2 grade. În primele zile vor fi ninsori temporare, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea sunt estimate a fi în general slabe cantitativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.