Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai amplă CONSOLIDARE de forţe după Războiul Rece: Brigada de Fier a ajuns în sud-estul Europei

www.observator.tv
soldați americani

Mii de soldaţi americani au ajuns, luni, în Polonia, statele baltice şi sud-estul Europei, în cadrul unei operaţiuni fără precedent în ultimele decenii în vederea consolidării flancului de est al NATO în faţa Rusiei.

Statele Unite au desfăşurat luni mii de soldaţi şi armament greu în cea mai amplă consolidare de forţe după Războiul Rece, o măsură criticată de Rusia ca parte a unei strategii agresive la frontierele sale, relatează Reuters.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Desfăşurarea unei brigăzi blindate complete, ce marchează întoarcerea tancurilor americane în Europa pentru prima dată după 2013, le oferă garanţii ale susţinerii americane aliaţilor est-europeni, alarmaţi de agresiunea Moscovei faţă de Ucraina şi de exerciţiile militare ruse din regiunea baltică, anunță Observator.tv.

Ordonată iniţial de Barack Obama, sosirea trupelor acceptată de Donald Trump îi linişteşte pe aliaţii îngrijoraţi de învestirea în funcţie a republicanului care a descris, la un moment dat NATO drept „depăşit” şi care a pledat pentru o apropiere de Rusia.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

„Dumnezeu să îl binecuvânteze pe preşedintele Trump”, a spus ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, la o ceremonie la care au luat parte şi generali americani. Oficialii au asistat la demonstraţii cu muniţie reală efectuate de tancurile americane la o bază militară din apropiere de graniţa cu Germania.

“Întreaga greutate a armatei americane se află în spatele acestor santinele ale libertăţii”, a declarat locotenent-generalul Tim Ray, comandant adjunct al Comandamentului american pentru Europa, despre zecile de militari americani şi tancuri aliniate în zăpadă, dintre care o parte vopsite încă în culorile deşertului, în urma misiunilor din Orientul Mijlociu.

Citește și: FALIMENT în Formula 1, o echipă s-a retras: În circuitul din 2017 vor evolua doar 10 echipe

Aproximativ 3.500 de militari din cadrul celei de-a 4-a Divizii de Infanterie de la Fort Carson, în Colorado, au ajuns în Europa, împreună cu echipament care include 87 de tancuri şi 144 de vehicule de luptă Bradley, în ultimele două săptămâni.

Celor 3.500 de militari americani li se vor alătura alţi 1.600, precum şi elicoptere şi avioane, luna viitoare, în cadrul acestei acţiuni de amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.