Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai bătrână gorilă din lume și-a sărbătorit cea de-a 65-a aniversare în Berlin

gorila

Fatou, o gorilă despre care se crede că este cea mai bătrână gorilă din lume, tocmai și-a sărbătorit cea de-a 65-a aniversare la grădina zoologică din Berlin.

„Doamna noastră gorilă sărbătorește cea de-a 65-a aniversare, ceea ce o face cea mai bătrână gorilă din lume”, au scris cei de la grădina zoologică pe Instagram.

„Nu putea lipsi nici anul acesta tradiționalul tort aniversar. Masa aniversară este întotdeauna ceva foarte special pentru Fatou”, au mai precizat eprezentanții grădinii zoologice. Fotografiile incluse în postare au arătat-o pe uriașa primată savurând un tort decorat cu fructe de pădure și fructe pentru a forma numerele „65”.

Fatou a ajuns la Berlin în 1959, prin ceea ce grădina zoologică descria drept „circumstanțe neobișnuite” într-un comunicat de presă de la cea de-a 61-a aniversare a sa.

Un marinar a folosit atunci tânăra gorilă pentru a-și plăti nota de plată la o tavernă din Marsilia, Franța, după care a fost transportată prin Europa înainte de a fi cumpărată în cele din urmă de grădina zoologică din Germania. Se estimează că avea doar doi ani la momentul sosirii sale, potrivit Mediafax.ro.

În 2019, Fatou a fost desemnată de Guinness World Records drept „cea mai bătrână gorilă în captivitate în viață”, după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit.

Fatou este unul dintre singurele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născute în sălbăticie, potrivit comunicatului de presă. În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, a precizat Guinness.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.