Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai bogată femeie din Africa intenționează să dea în judecată Guvernul Angolei

africa

Isabel dos Santos, considerată cea mai bogată femeie din Africa, acuzată că a obţinut averea prin exploatarea resurselor Angolei şi prin acte de corupţie, neagă acuzațiile ce îi sunt aduse și a anunțat că intenționează să dea în judecată Guvernul de la Luanda, relatează site-ul BBC News, potrivit Mediafax.

Potrivit documentelor, Isabel dos Santos a primit acces la contracte profitabile în domeniul telecomunicaţiilor şi în exploatarea terenurilor, zăcămintelor de petrol şi diamantelor în timp ce tatăl ei, José Eduardo dos Santos, a deţinut funcţia de preşedinte al Angolei.

Dos Santos, care a anunțat recent că plănuiește să candideze la Președinția Angolei, a declarat că acuzațiile ce îi sunt aduse sunt false și motivate politic, fiind parte a unei campanii a Guvernului de la Luanda.

Citește și: SOS Mediterana: Echipajul navei Ocean Viking a salvat 92 de persoane în largul Libiei

"Acuzațiile lansate împotriva mea în ultimele zile sunt extrem de înșelătoare și false. Este un atac politic foarte concentrat, orchestrat și bine coordonat, înaintea alegerilor de anul viitor din Angola. Este o încercare de a mă neutraliza și de a discredita moștenirea președintelui Dos Santos și a familiei sale", a afirmat Isabel dos Santos.

În cadrul emisiunii BBC Panorama au fost prezentate circa 700.000 de documente despre modul în care a fost construit imperiul de afaceri al Isabelei dos Santos.

Andrew Feinstein, directorul Fundaţiei Corruption Watch, afirmă că documentele arată că Isabel Dos Santos a exploatat resursele ţării în detrimentul oamenilor de rând. "De fiecare dată când apare pe coperţile unei reviste de lux, de fiecare dată când organizează petreceri scumpe în sudul Franţei, face acest lucru prin înşelarea aspiraţiilor cetăţenilor Angolei", a spus el.

Isabel dos Santos este inculpată pentru corupţie în Angola, iar activele din această ţară sunt sub sechestru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.