Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai bună jucătoare de șah din Elveția este romanca!

arhiva personala

Frumoasă și inteligentă: Lena Georgescu spulberă toate stereotipurile existente despre jucătorii de șah. Născută la Berna din tată român și mamă elvețiancă, a devenit cea mai bună jucătoare de șah din Elveția și speră că, serialul de succes difuzat pe Netflix «The Queen’s Gambit» va crește apetitul tinerilor pentru acest sport.

În vârstă de 21 de ani, Lena nu corespunde stereotipului standard al jucătorului de șah, care este un bărbat în vârstă. Cu o apariție încântătoare și o atitudine deschisă, tânăra de origine română se numără printre puținele jucătoare de top din lume, iar în Elveția se află pe primul loc la categoria femei.  Este campioană elvețiană din 2017 și vicecampioană elvețiană en-titre, dar nu îi stă în fire să se laude cu aceste titluri.

Lena a învățat să joace șah de la tatăl ei, un bărbat născut în România, dar care s-a stabilit în Elveția în anii ’90. În prezent, conaționalul nostru conduce o clinică de psihiatrie în această țară în timp ce mama Lenei, cetățeană elvețiancă, este specializată în științe sociale și activează în cadrul sistemului de justiție.
Pe când avea doar nouă ani, Lena a fost înscrisă în clubul de șah din Berna. Acolo i-a fost recunoscut imediat talentul și părinții ei au fost sfătuiți să o stimuleze în aprofundarea acestui sport.
«Dar mama și tatăl meu sunt opusul genului de părinți prea ambițioși, pe care îi puteți vedea adesea în cazul sporturilor de top», a mărturisit Lena pentru publicația elvețiană Schweizer Illustrierte.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.