Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai căutată specializare la UMF Cluj este radiologie și imagistică: sunt 5,4 candidați pe un loc

MFE
screening cercetare medicina

Specializarea radiologie și imagistică a înregistrat cea mai mare concurență la admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, unde sunt 5,4 candidați pe loc, informează Mediafax.

Citește și: Începe marele control al DSP-urilor. Anunțul făcut de ministrul Sănătății: 'Este necesar'

Reprezentanții UMF Cluj-Napoca au declarat sursei citate că pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă concurează un număr de 1823 de candidați, cu 150 de candidaţi mai mult decât cei înscrişi la concursul de anul trecut.

Anul acesta, cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi /loc (103 candidați pe 19 de locuri), asistenţă medicală generală cu 4,5/loc, urmată de medicină şi balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare cu câte 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.

„Interesul crescut pentru tehnică de dentară s-a menţinut şi anul acesta cu 4,4 candidaţi/loc. La medicină dentară și farmacie s-au înscris mai puţini candidaţi anul acesta decât în 2019”, au spus reprezentanții UMF.

Examenul de admitere va avea loc în datele de 25 iulie (753 candidați repartizați în 15 amfiteatre) și 26 iulie (1067 candidați repartizați în 21 amfiteatre).

Printre spațiile din afara UMF unde se va desfășura examenul de admitere și unde se va asigura o distanță de 2 metri între candidați se numără cele de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, de la Sala Sporturilor “Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena, precum și sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

Conducerea UMF „Iuliu Haţieganu” a luat o serie de măsuri pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2.

Astfel, sălile de examen vor fi curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte.

Nu vor fi folosite aparatele de aer condiţionat având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV2.

S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.

Candidaţii vor avea la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli li se va măsura temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

La accesul în sălile de concurs, candidaţii vor prezenta declaraţii pe proprie răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu SARS-CoV2.

De asemenea, conducerea UMF a recomandat candidaților efectuarea testului Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu maxim 72 de ore înainte de concurs.

Peste 500 de cadre didactice și personal administrativ vor fi implicate în organizarea examenului de admitere.

Rezultatele concursului de admitere se vor afișa în 27 - 28 iulie iar cele finale, după contestații, în 29 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.