Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai friguroasă noapte din această iarnă - Localitatea din România în care s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius

ernstheating.com
frig

Minus 31 de grade Celsius au fost înregistrate în noaptea de miercuri spre joi la staţia meteo din Întorsura Buzăului, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon hibernal, notează Agerpres.

Potrivit meteorologului de serviciu minima a fost înregistrată între orele 6,30-7 dimineaţa, iar ulterior temperatura a crescut uşor.

Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi "Mica Siberie" din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.