Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai importanta investitie din ultimii 30 de ani in Judetul Galati

CJ Galati
Costel Fotea

Începe cea mai importantă investiţie a Galaţiului. Consiliul Judeţean a emis ordinul de lucrări pentru modernizarea Drumului de Centură, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană cu aproximativ 30 de milioane de euro. Finaţarea a fost câştigată de către Consiliului Judeţean Galaţi în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

“Începem lucrările la cea mai aşteptată investiţie a Galaţiului. Vom moderniza de la zero Drumul de Centură şi vom crea o infrastructură rutieră modernă. Întreaga comunitate din Galaţi are nevoie de această investiţie, prin care vom fludiza traficul, vom creşte siguranţa participanţilor la trafic şi vom reuşi să scădem timpul de transport, ceea ce pentru agenţii economici înseamnă costuri mai mici. Este un proiect complex, prin care vom consolida fundaţia drumului, vom extinde la patru benzi unele tronsoane, vom construi de la zero un pod hobanat, vom reabilita reteţeau de colectare a apelor pluviale şi vom amenaja trotuare, precum şi peste 6,5 km de piste pentru biciclişti. Vom face şi exproprieri, în zonele în care este nevoie de acest lucru pentru a extinde la patru benzi drumul, însă primele lucrări vor fi realizate la cea mai complexă parte a proiectului – podul hobanat, care va avea peste 500 de metri lungime. Practic, odată realizată această construcţie, Drumul de Centură nu va mai intra în interiorul oraşului, aşa cum se întâmplă acum, ceea va înseamna aproape 2 km mai puţin de parcurs de către conducătorii auto, plus reducerea riscului de accidente, evitarea ambuteajelor şi scăderea timpului petrecut de şoferi în trafic”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

content-image

Această investiţie prevede modernizarea completă a 10,45 km, iar lucrările se vor desfăşura etapizat, fără a întrerupe complet circulaţia. Vor fi realizate şi cinci sensuri giratorii, la intersecția cu str. Combinatului, cu Bd. Milcov, cu Bd. Siderurgistilor (zona viaductului), cu str. Traian Vuia și cu str. Calea Prutului. Lucrările se vor desfășura pe o suprafață 184.445 de metri pătrați.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.