Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare competiţie de echitaţie din România va avea loc în judeţul Timiş

roportal.ro
echitatie

Premii de peste 200.000 de euro, peste 200 de călăreţi din 19 ţări din ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai participă în perioada 13-24 septembrie la cea mai mare competiţie de echitaţie din România, care se va desfăşura la Herneacova, în judeţul Timiş, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Martin Schulz, LOVITURĂ la adresa lui Liviu Dragnea: 'Şi eu aș fi fost la demonstrații' - VIDEO

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de organizatori, în perioada 13-24 septembrie va avea loc Herneacova International Jumping, competiţie de sărituri peste obstacole, la care vor fi prezenţi peste 200 de călăreţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai. Concursul va avea 42 de probe, cu nivele diferite de dificultate: înălţimea obstacolelor poneşte de la 1,2 metri şi ajunge la 1,5 metri.

Premiile puse în joc sunt de 237.900 de euro:  98.000 de euro - în prima săptămână şi 139.900 de euro - în cea de-a doua săptămână.

Organizatorii spun că au invitat la acest eveniment personalităţi în domeniu din ţări precum Franţa sau Italia.

Citeşte şi: LISTA aleșilor care CUMULEAZĂ pensia cu indemnizația

“Pentru a ne asigura că acest concurs este la cel mai înalt standard, am cooptat în staff-ul de organizare oameni cu o foarte mare experienţă în domeniu. Spre exemplu, preşedintele juriului de arbitri este Damaris Ismalun, din Franţa. De asemenea, tot din Franţa îi avem pe Michel Ismalun, care organizează obstacolele şi probele, şi pe Pierre Hantz, consultant în echitaţie. Din Italia, îl avem pe Stefano Morriale, unul dintre cei mai buni stable manageri”, a declarat directorul de concurs, Daniel Scornea.

Baza sportivă de la Herneacova are trei terenuri de concurs şi platforme cu grajduri mobile.

"Pentru organizarea acestui eveniment am investit sume importante de bani. Am construit această bază la nivelul cerinţelor Federaţiei Internaţionale de Echitaţie. Vorbim despre trei terenuri de concurs, platforme cu grajduri mobile, care au toată infrastructura: apă, canalizare, curent electric, avem parcări pentru camioanele care vin cu caii, drumuri şi multe altele”, a explicat administratorul domeniului Herneacova, Andrei Gaşpar.

Citeşte şi: Proiect: Violenţa în familie, pedepsită cu ÎNCHISOAREA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.